Vidmar članskemu državnemu naslovu dodal še univerzitetnega

Vidmar članskemu državnemu naslovu dodal še univerzitetnega

Univerzitetna športna dvorana Rožna dolina je bila v ponedeljek prizorišče Državnega univerzitetnega prvenstva v judu, ki so ga organizirale Slovenska univerzitetna športna zveza, Športna zveza Univerze v Ljubljani in Judo zveza Slovenije.

Udeleženci so bili razvrščeni v šest težnostnih kategorij, moški so tekmovali v kategorijah do 73 kilogramov, do 81 kilogramov in do 100 kilogramov, ženske pa v kategorijah do 57 kilogramov, do 63 kilogramov in do 78 kilogramov.

Eden izmed šestih zmagovalcev je bil Janez Vidmar (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta), ki je v konkurenci do 81 kilogramov upravičil vlogo favorita. Član judo kluba Bežigrad se že več kot deset let ukvarja z judom in na teden opravi tudi po deset treningov. To se pozna tudi pri njegovih rezultatih, saj si je letošnjega marca priboril naslov državnega prvaka v članski kategoriji do 81 kilogramov, zdaj pa si je konkurenco podredil še na univerzitetni ravni. Kot je priznal, se je na DUP prijavil le z enim ciljem:

"Želim si tekmovati na Univerzijadi. Zmagovalec DUP si zagotovi udeležbo na tem tekmovanju in to je bil glavni razlog za prijavo. Konkurenca na DUP se sicer ne more primerjati s tisto na članskem DP, imamo pa tekmovalci priložnost za druženje," je povedal Vidmar (na sredini spodnje fotografije) in dodal, da z usklajevanjem študijskih in športnih aktivnosti nima težav, saj imajo na njegovi fakulteti veliko razumevanja za njegovo športno kariero.

Judo Janez Vidmar

Vrhovec že izkusil Univerzijado

V moški kategoriji do 100 kilogramov je zmagal Jakob Vrhovec (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta). Izkušeni 24-letni član kluba Polyteam, ki se z judom ukvarja že 17 let, sicer tekmuje v konkurenci do 90 kilogramov, vendar pa se je tokrat več kot uspešno zoperstavil težjim nasprotnikom.

"To mi je predstavljalo izziv, saj moraš proti takšnim nasprotnikom prilagoditi svojo taktiko. Zdi se mi zelo pomembno, da se znaš soočiti tudi z drugačnim tekmecem. Na običajnih tekmah se na posamičnih borbah pomerimo s predstavniki iste težnostne kategorije, na ekipnih tekmah pa je drugače in sem se že večkrat boril s težjimi tekmeci. Gre za drugačno tekmo, a naloga ni nemogoča," pojasnjuje Vrhovec.

Študent Ekonomske fakultete že ima izkušnje z nastopom na Univerzijadi, saj je leta 2015 tekmoval v južnokorejskem Gwangjuju. Na ta dogodek ima zelo lepe spomine: "To je bilo tekmovanje, na katerem sem imel najmočnejše tekmece v svoji karieri. Univerzijado bi lahko primerjal s svetovnim prvenstvom. Pri prijavi na Državno univerzitetno prvenstvo sem imel v mislih tudi nastop na Univerzijadi, vendar pa se je letos zaradi pomanjkanja časa žal ne bom mogel udeležiti," je zaključil Jakob Vrhovec (na sredini spodnje fotografije).

Vrhovec judo1

Kern zmagovalcec najštevilčnejše kategorije

Najštevilčnejša kategorija je bila moška do 73 kilogramov. Tam je zmagal Jan Kern (Univerza v Mariboru, Fakulteta za varnostne vede) pred Urošem Zavrtanikom (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo) in Dominikom Kukovcem (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta).

Pri ženskah je v kategoriji do 57 kilogramov zmagala Tjaša Brumen (Univerza na Primorskem, Fakulteta za vede o zdravju), v kategoriji do 63 kilogramov Brigita Mardjonovič (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport) in v kategoriji do 78 kilogramov Urška Torkar (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport).

Najboljši z Državnega univerzitetnega prvenstva bodo povabljeni v reprezentanco za letošnjo Poletno univerzijado v Tajpeju.

REZULTATI DUP v judu

Moški, do 73 kg

1. Jan Kern (Univerza v Mariboru, Fakulteta za varnostne vede)

2. Uroš Zavrtanik (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo)

3. Dominik Kukovec (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta)

4. Žan Gostenčnik (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo)

5. Aldin Ribo (Univerza v Ljubljani, Medicinska fakulteta)

 

Moški, do 81 kg

 1. Janez Vidmar (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta)

 2. David Berdajs (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo)

 

Moški, do 100 kg

1. Jakob Vrhovec (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta)

 2. Tilen Hadolin (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo)

 3. Gašper Trušnovec (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo)

                                              

Ženske, do 57 kg                         

1. Tjaša Brumen (Univerza na Primorskem, Fakulteta za vede o zdravju)

 2. Hana Prelog (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport)

 

Ženske, do 63 kg

1. Brigita Mardjonovič (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport)

2. Barbara Halas (Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta)

 

Ženske, do 78 kg              

1. Urška Torkar (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport)

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Razpisi državnih univerzitetnih prvenstev v športih z loparji 2019/20

10.03.2020, Državna univerzitetna prvenstva

V sredo, 25. 3. 2020 bodo v Mariboru potekala tri univerzitetna državna prvenstva v športih z loparji za študijsko leto 2019/20. Dvorana Tabor bo gostila državno univerzitetno prvenstvo v namiznem...

Beri več

Koledar državnih univerzitetnih prvenstev 2020

08.12.2019, Državna univerzitetna prvenstva

Pristojni organi Slovenske univerzitetne športne zveze so sprejeli okviren koledar državnih univerzitetnih prvenstev v letu 2020. Za vsa tekmovanja je že znano kje se bodo odvijala, zaradi objektivnih razlogov se...

Beri več

VIDEO: Markoja, Janžljeva in Špindler prvaki v šahu

27.11.2019, Državna univerzitetna prvenstva

V torek, 26. 11. 2019 se je v prostorih Šahovske zveze Slovenije odvijalo državno univerzitetno prvenstvo v šahu. Na prvenstvu se je merilo skoraj 50 študentov in zaposlenih iz Univerz...

Beri več

FOTO: Team Erazmus prepričljivo najboljši na DUP v curlingu

12.11.2019, Državna univerzitetna prvenstva

V ponedeljek, 11. 11. 2019 se je v Dvorani Zalog zaključilo 7. državno univerzitetno prvenstvo v curlingu. Drugi tekmovalni dan smo videli izločilne boje osmih najboljših ekip. V velikem finalu...

Beri več

FOTO/VIDEO: Na DUP v curlingu dobili najboljših 8 ekip!

04.11.2019, Državna univerzitetna prvenstva

V Dvorani Zalog je bil v ponedeljek odigran prvi tekmovalni dan letošnjega državnega univerzitetnega prvenstva v curlingu. Nastopilo je 12 ekipi iz Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru in Univerze...

Beri več

Razpis državnega univerzitetnega prvenstva v šahu 2019/20

03.11.2019, Državna univerzitetna prvenstva

Slovenska univerzitetna športna zveza v sodelovanju s Šahovskim klubom En Passant, v torek, 26. 11. 2019 prireja državno univerzitetno prvenstvo v šahu. Tekmovanje bo potekalo v prostorih šahovske zveza, na...

Beri več