DAN 9: Lokostrelci deveti, ritmičarke v kvalifikacijah

DAN 9: Lokostrelci deveti, ritmičarke v kvalifikacijah

Deveti tekmovalni dan na 30. poletni univerzijadi v Neaplju so znova največ slovenskih nastopov opravili atleti. Nastopilo jih je pet, med njimi pa je najboljši rezultat dosegal Monika Podlogar v skoku v višino. Dosegla je 15. rezultat kvalifikacij. Nastopili so še Tjaša Potočar v sedmeroboju, Urška Arzenšek v teku na 1500 m, Tilen Šimenko Lalič v teku na 800 m in Simon Navodnik, ki je tekem na 5000 m. Lokostrelci so imeli ekipne tekme. Tako ženska kot mešana ekipa sta osvojili 9. mesto. V kvalifikacijah so nastopile tekmovalke v ritmični gimnastiki. Videli smo vajo z žogo in obročem pri Aji Jerman Bukovac in ekipni nastop v vaji z žogo.

Z zadnjima disciplinama na univerzijadi v Neaplju so zaključili lokostrelci. V ekipni ženski tekmi sta najprej nastopili Teja Slana in Urška Čavič. V 1. krogu sta nastopili proti drugopostavljeni Rusiji in izgubile s 3:5. Rusinji sta se uvrstili v veliki finale.

Žiga Ravnikar in Teja Slana sta nastopila v tekmi mešanih ekip in sta v 1. krogu tekmovala proti Indijcema. Izgubila sta z 0:6 in zasedla končno 9. mesto.

V atletki je bila najbližje finalu Monika Podlogar, študentka Filozofske fakultete, v skoku v višino. Zmogla je 170 cm in s 15. mestom za las zgrešila finale. V tretjem poskusu ji je malo zmanjkalo, da bi preskočila 175 cm.

Nekoliko dlje od finala so bili Urška Arzenšek, študentka Pravne fakultete, UL, v teku na 1500m. Zabeležila je 21. rezultat, a je postavila osebni rekord s časom 4:37:58.

V kvalifikacijah teka na 800 m je tekel Tilen Šimenko Lalič, študent Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo, UL, ki je v zelo izenačeni konkurenci zasedel 29. mesto.

V večernem programu je nastopil Simon Navodnik, študent Zdravstvene fakultete, UL. Tekel je v kvalifikacijah na 5000m in zasedel 21. mesto. Ker je začel nekoliko prehitro, ga je v drugem delu teka pobralo in ni mogel slediti vodilni skupini.

Tjaša Potočar, študentka Fakultete za elektrotehniko, UL, je prvi dan sedmeroboja nastopila na 100m ovire, v skoku v višino, suvanju krogle in na 200m. Po dobri polovici tekmovanja je zasedala 20. mesto.

Svoj prvi nastop so opravile tudi tekmovalke v ritmični gimnastiki. Najprej se je v kvalifikacijah mnogoboja predstavila Aja Jerman, ki je nastopila z žogo in obročem. V prvem rekvizitu je zasedla 21. mesto, v drugem 18. V popoldanskem programu so v kvalifikacijah ekip nastopile Sara Kragulj, Zala Dornig, Tamia Dulce Villca Šeme, Zoja Marija Ivančič in Kaja Purić, ki so v vaji z žogami zasedle 6. mesto.

9.DAN, 11. julij 2019

ATLETIKA

Monika Podlogar skok v višino – 15. mesto, preskočila 170 cm
Tjaša Potočar – sedmeroboj/100m ovire, skok v višino, suvanje krogle, 200m – trenutno 20. mesto
Urška Arzenšek 1500m – 21. mesto
Tilen Šimenko Lalič 800m – 29. mesto
Simon Navodnik 5000m – 27. mesto

LOKOSTRELSTVO
ekipna tekma (Ž), ukrivljeni lok
Teja Slana in Urška Čavič – 9. mesto
mešana ekipna, ukrivljen lok
Teja Slana in Žiga Ravnikar – 9. mesto

RITMIČNA GOMNASTIKA
mnogoboj
Aja Jerman, žoga – 21. mesto
                    obroč - 18. mesto

skupinska vaja z žogo – 6. mesto
Sara Kragulj, Zala Dornig, Tamia Dulce Villca Šeme, Zoja Marija Ivančič, Kaja Purić

Študentski šport podpirajo: Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, Assistance Coris d.o.o., Nomago d.o.o., OKS-ZŠZ, ŠOU v Ljubljani, Fundacija Študentski tolar, UKOM, Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru, Visoka šola za varstvo okolja, Inštitut in akademija za multimedije, Fiziterapevtika in Fakulteta za zdravstvo Angele Boškin.

Foto: SF in TN

Facebook Twitter Google+ Pinterest

DAN 11: Ritmičarke v skupinski vaji na 5. mestu (video)

13.07.2019, Univerzijade

Kot zadnje so na 30. poletni univerzijadi nastopile tekmovalke v ritmični gimnastiki. Enajsti dan tekmovanja smo videli posamične finalne obračune po rekvizitih in skupinske vaje, kjer je nastopila tudi slovenska...

Beri več

DAN 10: Neja Filipič bronasta v troskoku! (video, foto)

12.07.2019, Univerzijade

Na 30. poletni univerzijadi je Neja Filipič, študentka Fakultete za farmacijo, Univerze v Ljubljani v troskoku osvojila bronasto medaljo. V petem poskusu je skočila 13,73 m in zaostala samo za...

Beri več

DAN 9: Lokostrelci deveti, ritmičarke v kvalifikacijah

11.07.2019, Univerzijade

Deveti tekmovalni dan na 30. poletni univerzijadi v Neaplju so znova največ slovenskih nastopov opravili atleti. Nastopilo jih je pet, med njimi pa je najboljši rezultat dosegal Monika Podlogar v...

Beri več

DAN 8: Neja Filipič v finalu troskoka, na delu tudi lokostrelci

11.07.2019, Univerzijade

Osmi tekmovalni dan na 30. poletni univerzijadi v Neaplju je prinesel nekaj lepih rezultatov za slovenske športnike. Neja Filipič je dosegal 4. daljavo v kvalifikacijah troskoka in se uvrstila v...

Beri več

DAN 7: 8. mesto v metu diska za Domjanovo

10.07.2019, Univerzijade

Sedmi tekmovalni dan na 30. poletni univerzijadi v Neaplju je Veronika Domjan, študentka Pedagoške fakultete, Univerze v Mariboru osvojila 8. mesto v metu diska. V finalu je disk najdlje vrgla...

Beri več

DAN 6: Veronika Domjan v finalu meta diska

09.07.2019, Univerzijade

S tekmovanji na 30. poletni univerzijadi so začeli tudi atleti in atletinje, ki nastopa na stadionu San Paolo. Najboljši rezultat je dosegla Veronika Domjan, študentka Pedagoške fakultete (PEF), Univerze v...

Beri več