Ljubljanskim študentom prva tri mesta na SPALDING DUP v košarki 3 na 3

Ljubljanskim študentom prva tri mesta na SPALDING DUP v košarki 3 na 3

Ljubitelji košarke so v soboto, 10. junija, zasedli Študentski kampus na Pivovarniški ulici v Ljubljani, saj je tam potekal prvi kvalifikacijski turnir državnega prvenstva v košarki 3 na 3. Skoraj 90 ekip je nastopilo v sedmih kategorijah, ena izmed teh je bila tudi SPALDING Državno univerzitetno prvenstvo, v kateri je naslov osvojila ekipa Univerza v Ljubljani I v postavi Jakob Stražar, Matic Urbas, Anže Zdolšek in Žan Petejan. 

Udeleženci študentskega tekmovanja so imeli več kot en razlog za udeležbo na turnirju, saj je le-ta predstavljal tudi kvalifikacijsko sito za nastop na julijskem Evropskem univerzitetnem prvenstvu v Splitu.

Na tokratnem turnirju se je vse vrtelo okoli Univerze v Ljubljani, ki je imela tri svoje ekipe, domačinom pa se je po robu postavila še ekipa Univerze na Primorskem.

Ekipe so se v prvem delu tekmovanja pomerile po sistemu vsak z vsakim, prvo- in drugouvrščena zasedba pa sta napredovali v finale.

V tem delu tekmovanja je izstopala ekipa Univerza v Ljubljani I, ki je premagala Univerzo v Ljubljani II (18:10), Univerzo v Ljubljani III (20:13) in Univerzo na Primorskem (21:6) ter napredovala s popolnim izkupičkom.

Preostale tri udeleženke so bile zelo izenačene in so uvodni del končale s po eno zmago. Univerza v Ljubljani III je premagala Univerzo na Primorskem (15:8), ta je bila boljša od Univerze v Ljubljani II (17:16), slednja pa je porazila Univerzo v Ljubljani III s 17:8. Tako je nastal krog treh ekip z enakim številom zmag, o drugem potniku v finale pa je odločalo število doseženih košev. Najboljšo statistiko je imela Univerza v Ljubljani II (43), ki je napredovala v finale, Univerza v Ljubljani III je osvojila tretje (36), Univerza na Primorskem pa četrto mesto (31).

Gledalci so v finalu spremljali dvoboj Univerze v Ljubljani I in Univerze v Ljubljani II. Ritem so narekovali košarkarji prve ekipe in bili vseskozi v ospredju (5:3, 9:5, 10:6) in se oddaljili na štiri točke (14:10), njihovi nasprotniki so zaostanek v zaključku prepolovili (12:14), a jim je za povratek zmanjkalo časa. Končni izid je bil 15:13 za Univerzo v Ljubljani I.

»Igro naše ekipe bi ocenil kot odlično, sploh zato, ker smo danes prvič igrali skupaj. Dobra igra tako ni bila posledica uigranosti, temveč dejstva, da se vsi člani aktivno ukvarjamo s košarko,« je po osvojenem naslovu povedal vodja ekipe Žan Petejan.

Tudi drugo in tretje mesto je pripadlo domačim košarkarjem. Drugouvrščeno ekipo Univerze v Ljubljani II so sestavljali Anže Trafela, Sergej Bavdek, Gregor Žun in Matic Mehlin, tretjouvrščeno ekipo Univerze v Ljubljani III pa Jernej Janež, Uroš Majcen, Maj Lenaršič in Jošt Mrdavšič.

REZULTATI SPALDING DUP v košarki 3 na 3

Študentje

1. Univerza v Ljubljani I (Jakob Stražar, Matic Urbas, Anže Zdolšek, Žan Petejan)

2. Univerza v Ljubljani II (Anže Trafela, Sergej Bavdek, Gregor Žun, Matic Mehlin)

3. Univerza v Ljubljani III (Jernej Janež, Uroš Majcen, Maj Lenaršič, Jošt Mrdavšič)

4. Univerza na Primorskem (Jakob Maverič, Matej Teo Klepač, David Vac)

 

REZULTATI TEKEM

1. tekma: Univerza v Ljubljani I : Univerza v Ljubljani II 18:10

2. tekma: Univerza na Primorskem : Univerza v Ljubljani III 8:15

3. tekma: Univerza v Ljubljani I : Univerza v Ljubljani III 20:13

4. tekma: Univerza v Ljubljani II : Univerza na Primorskem 16:17

5. tekma: Univerza v Ljubljani II : Univerza v Ljubljani III 17:8

6. tekma: Univerza v Ljubljani I : Univerza na Primorskem 21:6

FINALE: Univerza v Ljubljani I : Univerza v Ljubljani II 15:13

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Razpis državnega univerzitetnega prvenstva v wakeboardingu 2018/19

12.09.2019, Državna univerzitetna prvenstva

Slovenska univerzitetna športa zveza v sodelovanju z Wakepark Dooplek, ki je izvajalec tekmovanja, objavlja razpis za državno univerzitetno prvenstvo v wakeboardingu 2018/19. Tekmovanje bo v Zg. Dupleku, v soboto 28...

Beri več

FOTO/VIDEO: Oba odbojkarska naslova v Ljubljano, v futsalu najboljši Maribor

30.05.2019, Državna univerzitetna prvenstva

V četrtek, 30. 5. 2019 sta bili v Mariboru državni univerzitetni prvenstvi v odbojki in futsalu/dvoranskem nogometu. V Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja sta naslov prvakov in prvakinj v odbojki...

Beri več

FOTO/VIDEO: Klemenčeva in Obreza državna univerzitetna prvaka v triatlonu

27.05.2019, Državna univerzitetna prvenstva

V soboto, 25. 5. 2019 je bilo na MNZ plaži na Debelem Rtiču, v sklopu prireditve Športni svet, državno univerzitetno prvenstvo (DUP) v triatlonu. Udeleženci so tekmovali v disciplini sprint...

Beri več

VIDEO/FOTO: Dornik, Zdolšek in Knific univerzitetni prvaki v boksu!

20.05.2019, Državna univerzitetna prvenstva

V ponedeljek, 20. 5. 2019 je bilo na Študentskem kampusu organizirano Odprto prvenstvo Študentskega kampusa in državno univerzitetno prvenstvo v boksu. V ringu na prostem smo videli 8 borb, od...

Beri več

FOTO: Univerza v Ljubljani državni univerzitetni prvak v košarki!

20.05.2019, Državna univerzitetna prvenstva

V ponedeljek, 20. 5. 2019 je bilo v Hali Tivoli državno univerzitetno prvenstvo v košarki. Za naslov prvaka sta se pomerili ekipi Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem. Po...

Beri več

Razpis Pokala Zdrave zabave v veslanju v zmajevih čolnih 2019

18.05.2019, Državna univerzitetna prvenstva

V sklopu 26. študentskega teka na grad bo v torek, 28. 5. 2019 potekal Pokal Zdrave zabave v veslanju z zmajevimi čolni. Tekmovanje se bo pričelo ob 17:00. Start preizkušnje...

Beri več