Vidmar članskemu državnemu naslovu dodal še univerzitetnega

Vidmar članskemu državnemu naslovu dodal še univerzitetnega

Univerzitetna športna dvorana Rožna dolina je bila v ponedeljek prizorišče Državnega univerzitetnega prvenstva v judu, ki so ga organizirale Slovenska univerzitetna športna zveza, Športna zveza Univerze v Ljubljani in Judo zveza Slovenije.

Udeleženci so bili razvrščeni v šest težnostnih kategorij, moški so tekmovali v kategorijah do 73 kilogramov, do 81 kilogramov in do 100 kilogramov, ženske pa v kategorijah do 57 kilogramov, do 63 kilogramov in do 78 kilogramov.

Eden izmed šestih zmagovalcev je bil Janez Vidmar (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta), ki je v konkurenci do 81 kilogramov upravičil vlogo favorita. Član judo kluba Bežigrad se že več kot deset let ukvarja z judom in na teden opravi tudi po deset treningov. To se pozna tudi pri njegovih rezultatih, saj si je letošnjega marca priboril naslov državnega prvaka v članski kategoriji do 81 kilogramov, zdaj pa si je konkurenco podredil še na univerzitetni ravni. Kot je priznal, se je na DUP prijavil le z enim ciljem:

"Želim si tekmovati na Univerzijadi. Zmagovalec DUP si zagotovi udeležbo na tem tekmovanju in to je bil glavni razlog za prijavo. Konkurenca na DUP se sicer ne more primerjati s tisto na članskem DP, imamo pa tekmovalci priložnost za druženje," je povedal Vidmar (na sredini spodnje fotografije) in dodal, da z usklajevanjem študijskih in športnih aktivnosti nima težav, saj imajo na njegovi fakulteti veliko razumevanja za njegovo športno kariero.

Judo Janez Vidmar

Vrhovec že izkusil Univerzijado

V moški kategoriji do 100 kilogramov je zmagal Jakob Vrhovec (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta). Izkušeni 24-letni član kluba Polyteam, ki se z judom ukvarja že 17 let, sicer tekmuje v konkurenci do 90 kilogramov, vendar pa se je tokrat več kot uspešno zoperstavil težjim nasprotnikom.

"To mi je predstavljalo izziv, saj moraš proti takšnim nasprotnikom prilagoditi svojo taktiko. Zdi se mi zelo pomembno, da se znaš soočiti tudi z drugačnim tekmecem. Na običajnih tekmah se na posamičnih borbah pomerimo s predstavniki iste težnostne kategorije, na ekipnih tekmah pa je drugače in sem se že večkrat boril s težjimi tekmeci. Gre za drugačno tekmo, a naloga ni nemogoča," pojasnjuje Vrhovec.

Študent Ekonomske fakultete že ima izkušnje z nastopom na Univerzijadi, saj je leta 2015 tekmoval v južnokorejskem Gwangjuju. Na ta dogodek ima zelo lepe spomine: "To je bilo tekmovanje, na katerem sem imel najmočnejše tekmece v svoji karieri. Univerzijado bi lahko primerjal s svetovnim prvenstvom. Pri prijavi na Državno univerzitetno prvenstvo sem imel v mislih tudi nastop na Univerzijadi, vendar pa se je letos zaradi pomanjkanja časa žal ne bom mogel udeležiti," je zaključil Jakob Vrhovec (na sredini spodnje fotografije).

Vrhovec judo1

Kern zmagovalcec najštevilčnejše kategorije

Najštevilčnejša kategorija je bila moška do 73 kilogramov. Tam je zmagal Jan Kern (Univerza v Mariboru, Fakulteta za varnostne vede) pred Urošem Zavrtanikom (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo) in Dominikom Kukovcem (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta).

Pri ženskah je v kategoriji do 57 kilogramov zmagala Tjaša Brumen (Univerza na Primorskem, Fakulteta za vede o zdravju), v kategoriji do 63 kilogramov Brigita Mardjonovič (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport) in v kategoriji do 78 kilogramov Urška Torkar (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport).

Najboljši z Državnega univerzitetnega prvenstva bodo povabljeni v reprezentanco za letošnjo Poletno univerzijado v Tajpeju.

REZULTATI DUP v judu

Moški, do 73 kg

1. Jan Kern (Univerza v Mariboru, Fakulteta za varnostne vede)

2. Uroš Zavrtanik (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo)

3. Dominik Kukovec (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta)

4. Žan Gostenčnik (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo)

5. Aldin Ribo (Univerza v Ljubljani, Medicinska fakulteta)

 

Moški, do 81 kg

 1. Janez Vidmar (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta)

 2. David Berdajs (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo)

 

Moški, do 100 kg

1. Jakob Vrhovec (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta)

 2. Tilen Hadolin (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo)

 3. Gašper Trušnovec (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo)

                                              

Ženske, do 57 kg                         

1. Tjaša Brumen (Univerza na Primorskem, Fakulteta za vede o zdravju)

 2. Hana Prelog (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport)

 

Ženske, do 63 kg

1. Brigita Mardjonovič (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport)

2. Barbara Halas (Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta)

 

Ženske, do 78 kg              

1. Urška Torkar (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport)

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Razpis državnega univerzitetnega prvenstva v wakeboardingu 2018/19

12.09.2019, Državna univerzitetna prvenstva

Slovenska univerzitetna športa zveza v sodelovanju z Wakepark Dooplek, ki je izvajalec tekmovanja, objavlja razpis za državno univerzitetno prvenstvo v wakeboardingu 2018/19. Tekmovanje bo v Zg. Dupleku, v soboto 28...

Beri več

FOTO/VIDEO: Oba odbojkarska naslova v Ljubljano, v futsalu najboljši Maribor

30.05.2019, Državna univerzitetna prvenstva

V četrtek, 30. 5. 2019 sta bili v Mariboru državni univerzitetni prvenstvi v odbojki in futsalu/dvoranskem nogometu. V Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja sta naslov prvakov in prvakinj v odbojki...

Beri več

FOTO/VIDEO: Klemenčeva in Obreza državna univerzitetna prvaka v triatlonu

27.05.2019, Državna univerzitetna prvenstva

V soboto, 25. 5. 2019 je bilo na MNZ plaži na Debelem Rtiču, v sklopu prireditve Športni svet, državno univerzitetno prvenstvo (DUP) v triatlonu. Udeleženci so tekmovali v disciplini sprint...

Beri več

VIDEO/FOTO: Dornik, Zdolšek in Knific univerzitetni prvaki v boksu!

20.05.2019, Državna univerzitetna prvenstva

V ponedeljek, 20. 5. 2019 je bilo na Študentskem kampusu organizirano Odprto prvenstvo Študentskega kampusa in državno univerzitetno prvenstvo v boksu. V ringu na prostem smo videli 8 borb, od...

Beri več

FOTO: Univerza v Ljubljani državni univerzitetni prvak v košarki!

20.05.2019, Državna univerzitetna prvenstva

V ponedeljek, 20. 5. 2019 je bilo v Hali Tivoli državno univerzitetno prvenstvo v košarki. Za naslov prvaka sta se pomerili ekipi Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem. Po...

Beri več

Razpis Pokala Zdrave zabave v veslanju v zmajevih čolnih 2019

18.05.2019, Državna univerzitetna prvenstva

V sklopu 26. študentskega teka na grad bo v torek, 28. 5. 2019 potekal Pokal Zdrave zabave v veslanju z zmajevimi čolni. Tekmovanje se bo pričelo ob 17:00. Start preizkušnje...

Beri več