Hren srebrn na univerzitetnem svetovnem pokalu v klasičnem powerliftingu

Hren srebrn na univerzitetnem svetovnem pokalu v klasičnem powerliftingu

Matic Hren, član ŠD Thorium in študent Ekonomsko poslovne fakultete, Univerze v Mariboru, je kot edini predstavnik slovenskih univerz uspešno nastopil na Univerzitetnem svetovnem pokalu v klasičnem powerlfitingu. 24-letni študent je v kategoriji do 120 kg z dvignjenimi 730 kg dosegel 2. mesto in za 5 kg izboljšal lasten državni rekord v seštevku.

Med 22. in 27. julijem je v Tartuju v Estoniji potekal Univerzitetni svetovni pokal v klasičnem powerlifitngu. Po izjemno uspešnem nastopu slovenske odprave štirih tekmovalcev na lanski izvedbi tovrstnega tekmovanja, ko sta na zmagovalni oder stopila Katja Babič in Vid Leskovar, je Matic Hren lansko 4. mesto uspel nadgraditi v srebrno medaljo. Z dvignjenimi 730 kg je osvojil 2. mesto v skupnem seštevku kategorije do 120 kg.

Dvigi 255 kg počepa (3. mesto), 180 kg potiska s prsi (2. mesto) in 295 kg mrtvega dviga (2. mesto) so mu prinesli še tri medalje v posameznih disciplinah in izboljšana lastna državna rekorda v seštevku in potisku s prsi v kategoriji do 120 kg.

''Ob raznoliki udeležbi na letošnjem svetovnem pokalu mi je uspel cilj, ki sem si ga zadal - osvojiti stopničke v skupnem seštevku v moji kategoriji. Vse se je zgodilo tako hitro, da sploh nisem imel časa razmišljati, zato sem še toliko bolj vesel, da kot predstavnik Univerze v Mariboru domov prinašam pest odličij.'' je povedal Hren, ki je bil zelo zadovoljen z doseženo uvrstitvijo, nekoliko manj pa z dvignjeno težo: ''Zaradi nizkega števila tekmovalcev v najtežjih kategorijah in izostanka dveh madžarskih predstavnikov je tekmovanje potekalo zelo hitro in vsi nastopajoči smo se z osebnega vidika morali zadovoljiti z malce slabšimi dvigi.'' V njegovi kategoriji je sicer slavil Litovec Stasiulis (815 kg, Univerza Mykolas Romeris), tretji je bil Dan O'Leary (720 kg, Univerza v Exeterju).

UM:
foto: IPF

Facebook Twitter Google+ Pinterest