Ana Kregar bo na SUSA skrbela za prostovoljstvo

Ana Kregar bo na SUSA skrbela za prostovoljstvo

Slovenska univerzitetna športna zveza je uspešno sklenila iskanje primernega kandidata za funkcijo vodje prostovoljstva. Med kandidati, ki so nam oddali svoje prijave, je bila izbrana Ana Kregar.

Gre za študentko prvega letnika praktične matematike na ljubljanski Fakulteti za matematiko in fiziko. S prostovoljnim delom se ukvarja že od dijaških dni in si je nabrala bogate izkušnje:

»S prostovoljstvom sem se začela ukvarjati v srednji šoli, in sicer v sklopu obšolskih dejavnosti. Kasneje sem bila aktivna tudi v tujini, v katero sem sprva odpotovala zaradi učenja angleškega jezika, nato pa sem začela opravljati tudi različna prostovoljna dela. Med največje dogodke, na katerih sem sodelovala, sodijo lanski projekti Študentskega sveta Univerze v Ljubljani in lanske Evropske univerzitetne igre v Zagrebu in na Reki, kjer sem bila mesec dni. Po vrnitvi v Slovenijo sem postala aktivnejša na tem področju, med drugim sem začela tudi urejati profile različnih slovenskih organizacij na družbenih omrežjih,« pojasnjuje Ana Kregar.

S prostovoljnim delom se ti ponudijo nove priložnosti

Na vprašanje, kaj jo pri prostovoljnem delu najbolj pritegne, odgovarja: »Mnogi se takšnemu delu izogibajo, ker ni plačano, sama pa na to gledam drugače, saj lahko pridobiš veliko znanj, spretnosti in izkušenj, zelo pomembno pa je tudi spoznavanje novih ljudi, s katerimi lahko dobiš novo priložnost za delo, kot sem jo sedaj dobila jaz.«

Ena izmed željá je izboljšati stanje v Sloveniji

Ana Kregar upa, da ji bodo njene dosedanje izkušnje pomagale pri izboljšanju prepoznavnosti tega področja v Sloveniji, ki po njenem mnenju še ni na ustrezni ravni:

»Pri nas imamo na tem področju še veliko prostora za izboljšanje. Vsi tisti, ki nas zanima prostovoljno delo na športnih dogodkih, bi lahko imeli več informacij o možnostih prijav na različne razpise, tukaj bi bila potrebna boljša informiranost. To je škoda, saj je prostovoljstvo na športnih dogodkih zelo popularno, kar lahko vidimo na različnih tekmah, kjer otroci, ki so člani različnih klubov, pomagajo na tekmah članskih ekip, denimo s čiščenjem parketa ali podajanjem žog. Ampak to poteka na klubski ravni, naša naloga pa je, da te posameznike, ki zaključijo s prostovoljnim delom v klubih, kasneje uporabimo tudi kje drugje,« zaključuje Kregarjeva.

Facebook Twitter Google+ Pinterest