CHENGDU2021

9. Dan : Zadnji tekmovalni dan za Slovenijo namenjen polmaratonu, skoku v višino in sabljanju

Objavljeno v Univerzijade

Minil je 9. tekmovalni dan Svetovnih univerzitetnih iger v Čengduju in s tem tudi zadnji slovenski nastopi. V zgodnjih jutranjih urah je na polmaratonu 13. mesto osvojila Anja Fink. Sabljači v disciplini meč so se pomerili v ekipni tekmi in zasedli končno 21. mesto. Zvečer pa je v finalu skoka v višino nastopila Monika Podlogar in Sloveniji priborila 8. mesto.

Več

8. DAN: Demšar do 5. mesta v teku na 110 m z ovirami

Objavljeno v Univerzijade

Tekmovalni dan številka 8 je za slovenske športnike potekal le na atletskem stadionu. Spremljali smo tekmovanje v skoku v daljino, kjer je nastopil Nino Celec, drugi del mnogoboja s Taro Keber in finalni nastop Filipa Jakoba Demšarja v teku na 110 m z ovirami, ki je Sloveniji pritekel končno 5. mesto, kar je trenutno najboljša slovenska uvrstitev na Svetovnih univerzitetnih igrah v Čengduju.

Več

7. DAN: Filip Jakob Demšar z osebnim rekordom do finala teka na 110 m z ovirami, v finale tudi Monika Podlogar

Objavljeno v Univerzijade

Sedmi tekmovalni dan so svoje nastope opravili atleti in atletinje ter badmintonist. Dopoldan sta na atletskem stadionu nastop opravila Tilen Šimenko Lalič v teku na 800 m in Filip Jakob Demšar, ki se je s svojim novim osebnim rekordom v teku na 110m z ovirami uvrstil v finale. Cel dan je potekalo tudi tekmovanje v atletskem mnogoboju, kjer je slovenske barve zastopala Tara Keber. Popoldan smo spremljali Moniko Podlogar v skoku v višino, ki prav tako napreduje v finale in Gregorja Aliča na badmintonu.

Več

6. DAN: Veliko nastopov v sabljanju, Vilhar Sloveniji pritekel 13. mesto

Objavljeno v Univerzijade

Šesti tekmovalni dan se je v Čengduju pomerilo kar 9 slovenskih športnikov. Spremljali smo nastope v sabljanju, atletiki in športni gimnastiki. Sabljači so v disciplini meč osvojili nekaj zmag, a premalo za doseganje višji mest. Telovadke so bile dokaj zadovoljne s svojimi nastopi. Klemen Vilhar pa je Sloveniji priboril 13. mesto v teku na 3000 m z zaprekami.

Več

5. DAN: Po dnevu čakanja na odločitev sodnikov Vilhar do finala v teku na 3000 m z zaprekami

Objavljeno v Univerzijade

Peti tekmovalni dan je v dopoldanskih urah prinesel slovenski univerzitetni reprezentanci obilo veselja, saj so se po pregledu posnetka tekme Klemna Viharja v disciplini 3000 m z zaprekami, sodniki odločili, da je bil Klemen med tekom oviran in ga uvrstili v finale. Z današnjim dnem so strelec Jože Čeper, strelka Jagoda Tkalec in tekačica na 400 m Ajda Kaučič končali nastope v Čengduju. Začelo pa se je tekmovanje v sabljanju, kjer smo lahko na tekmovališču danes videli Teia Žorža Zavirška.

Več

4. DAN: Slavje ob torti in začetek tekmovanja za atlete in atletinje

Objavljeno v Univerzijade

S tekmovanjem v kategoriji posameznikov sta zaključila strelca Jagoda Tkalec in Jože Čeper. Zadnjič bosta svojo natančnost preizkušala na mešani ekipni tekmi z zračno pištolo na 10 m. S svojimi nastopi so na Svetovnih univerzitetnih igrah pričeli tudi atletinje in atleti. V polfinale se je uvrstila Ajda Kaučič, medtem ko je imel Klemen Vilhar na svojem nastopu precej nesreče, ko mu je med tekom eden izmed sotekmovalcev stopil na športni copat, ga sezul in po vloženi pritožbi še čaka na svojo uradno uvrstitev. V prostem času so Slovenci presenetili trenerja športne gimnastike, Klemna Bedenika, in mu skupaj zapeli za rojstni dan.

Več

3. DAN: Jagoda Tkalec ne najbolj zadovoljna s svojim nastopom, ostali športniki in športnice obiskali tudi glavne znamenitosti Čengduja

Objavljeno v Univerzijade

Tretji tekmovalni dan Svetovnih univerzitetnih je postregel z enim samim slovenskim nastopom. Jagoda Tkalec, naša edina strelka, je po prvem delu kvalifikacij zasedla 20. mesto, drugi del jo čaka jutri dopoldan, kjer bo skušala svoj rezultat izboljšati. Ostali slovenski športniki in športnice so prost del dneva izkoristili za ogled znamenitost Čengduja.

Več

2. DAN: Čeper do 17. mesta za Slovenijo, telovadki skupno 13. in 29.

Objavljeno v Univerzijade

Drugi tekmovalni dan na Svetovnih univerzitetnih igrah v Čengduju je bil namenjen slovenskim strelcem in ritmičnim telovadkam. Jože Čeper je zaključil tekmovanje s športno pištolo, 25 m in osvojil 17. mesto, telovadki Brigita Krašovec in Nastja Podvratnik pa sta v mnogoboju zasedli 13. in 29. mesto. Drugi slovenski športniki so izkoristili dan za treninge, saj bodo kmalu pričeli s tekmovanji.

Več

Naroči se na ta RSS