Pri SUSA se novih veščin uči Marco Corsinovi

Pri SUSA se novih veščin uči Marco Corsinovi

Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) bo v naslednjih dveh mesecih začasno razširila svoj kader, pri delovanju ji pomaga prostovoljec Marco Corsinovi.

Marco je 28-letni Italijan iz mesta San Miniato v Toskani, ki je končal petletno višje srednješolsko izobraževanje na področju poslovnih ved in tujih jezikov: »Po končanem srednješolskem izobraževanju se nisem odločil za študij, saj je ta v Italiji zelo drag, sam pa nisem želel biti v breme svojim staršem. Zato sem se raje odločil, da začnem delati. Ukvarjal sem se z raznovrstnimi deli, bil sem natakar, bil v mednarodnem ladijskem podjetju, sodeloval pa sem tudi na različnih kulturnih dogodkih in poletnih taborih za otroke,« je o svojem dosedanjem delu povedal Marco, ki se lahko pohvali s tem, da govori italijansko, špansko in angleško.

Iskanjega novega izziva ga je pripeljalo v Slovenijo, kamor je prišel prek podjetja OPES, ki skrbi za začasno delo v tujini. Marca je zanimala zaposlitev, povezana s športom in mladimi, zato ga je pot vodila k Evropski univerzitetni športni zvezi (EUSA), ki ima sedež v Ljubljani in bo njegov dom naslednjih deset mesecev, od tega pa bo dva meseca preživel pri Slovenski univerzitetni športni zvezi.

Marco bo v naslednjih dveh mesecih pomagal Slovenski univerzitetni športni zvezi, njegova glavna zadolžitev pa je povezana z dvema večjima mednarodnima projektoma v Sloveniji, Evropskim univerzitetnim prvenstvom v badmintonu, ki bo med 27. junijem in 3. julijem v Ljubljani, in Evropskim univerzitetnim pokalom v vaterpolu, ki bo med 10. in 16. julijem v Kopru.

»Moja glavna želja je, da se naučim novih organizacijskih veščin, obenem pa se želim naučiti tudi slovenskega jezika,« je še pojasnil Marco.

Facebook Twitter Google+ Pinterest