Za Kregarjevo prvi dan izobraževalnega foruma FISU v Kazanu
Avtor: FISU

Dodatne informacije


Za Kregarjevo prvi dan izobraževalnega foruma FISU v Kazanu

Vodja prostovoljstva na Slovenski univerzitetni športni zvezi, Ana Kregar, je v teh dneh na posebnem izobraževalnem forumu Mednarodne univerzitetne športne zveze (FISU) v Kazanu, kjer bo poskušala poglobiti svoje znanje o prostovoljstvu.

Ana je skupaj s prostovoljci iz 91 držav v Kazan priletela v noči s sobote na nedeljo. Organizatorji so obiskovalcem uvodni dan namenili nekoliko več počitka in opoldne začeli z uvodno predstavitvijo, nato so jih razporedili v manjše skupine in jih seznanili z aktivnostmi, pri katerih bodo sodelovali v prihodnjih šestih dneh. Po krajšem premoru za kosilo so izpeljali še predavanje o t. i. networkingu ali mreženju, dan pa sklenili z učno uro angleščine.

»Prvi vtisi so zelo dobri. Imamo izjemne prostore za izvajanje aktivnosti, in vsi so zelo skrbni z nami, še posebej prostovoljci,« je na kratko dodala Kregarjeva.

FISU letos prvič organizira izobraževalni forum na temo prostovoljstva, njegov namen pa je, da bi mladi prostovoljci z vsega sveta prispevali svoj del k mednarodnemu gibanju za prostovoljstvo, promovirali medkulturni dialog in mednarodno sodelovanje, od katerega bi imel korist mednarodni univerzitetni šport.

Facebook Twitter Google+ Pinterest