Izobraževalni forum FISU, 5. dan: osrednja tema predavanj šport

Izobraževalni forum FISU, 5. dan: osrednja tema predavanj šport

Peti dan izobraževalnega foruma Mednarodne univerzitetne športne zveze (FISU), na katerem sodeluje vodja prostovoljstva na Slovenski univerzitetni športni zvezi Ana Kregar, je bila osrednja tema šport.

Za prisotne se je dan začel ob 7.30 z običajno jutranjo telovadbo, ki ji je sledil zajtrk. Ob deveti je bilo na sporedu prvo predavanje, in sicer je predstavnica Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) Jenny Mann govorila o olimpijskem športu.

Ob enajstih sta Mannovo na govorniškem odru zamenjali članica Srbskega olimpijskega komiteja Nataša Janković in članica organizacijskega komiteja svetovnega nogometnega prvenstva 2018 v Rusiji Tatjana Nikulina, ki sta predavali o delu s prostovoljci na športnih dogodkih in z zbranimi delili svoje izkušnje.

Prostovoljci so imeli ob enih odmor za kosilo, uro kasneje pa so se znova sestali z Jankovićevo in Nikulino, ki sta nadzorovali še vaje. Tretji in hkrati zadnji sklop predavanj je vodila Anna Manuelian, ki je govorila o marketingu.

Udeleženci foruma so dan zaključili z ogledom filma o Poletni univerzijadi leta 2013, ki jo je gostil Kazan.

Mednarodna univerzitetna športna zveza je ob boku predavanj o športu pripravila tudi poseben pogovor s predsednikom Svetovne protidopinške agencije (WADA) Craigom Reediejem, ki je govoril o pomembnosti prostovoljstva v olimpijskem športu (spodaj, v angleščini).

Facebook Twitter Google+ Pinterest