Brazilci na svojih univerzitetnih igrah 2017 s prvo skupino usposobljenih prostovoljcev
AVTOR: CBDU

Brazilci na svojih univerzitetnih igrah 2017 s prvo skupino usposobljenih prostovoljcev

Brazilska univerzitetna športna konfederacija (CBDU) je pretekli teden v Goianii predstavila svojo prvo skupino 300 izšolanih prostovoljcev, ki jih bo uporabila na največjih športnih dogodkih, začenši z Brazilskimi univerzitetnimi igrami.

Ti prostovoljci so produkt CBDU Akademije za prostovoljce, ki so jo ustanovili po vodilu Mednarodne univerzitetne športne zveze (FISU), in so usposobljeni ne samo za delo na univerzitetnih dogodkih, temveč tudi na drugih športnih prireditvah v državi.

»S pomočjo investicije FISU, ki je namenjena izobraževanju ljudi po vsem svetu, izpopolnjujemo naš oddelek za prostovoljstvo. Ustanovili smo svojo Akademijo za prostovoljce, s katero bomo vse leto usposabljali svoje prostovoljce, tako da bodo ti lahko delali ne samo na univerzitetnih dogodkih pod okriljem Brazilije in FISU, ampak tudi na vseh drugih dogodkih v naši državi,« je pojasnil predsednik CBDU Luciano Cabral.

Za izobraževanje prostovoljcev na CBDU Akademiji za prostovoljce skrbi CBDU Oddelek za prostovoljce, ki je bil ustanovljen pred tremi leti, njegovi predstavniki pa so se med drugim izobraževali tudi letošnjem na izobraževalnem forumu FISU v Kazanu, kjer je bila tudi vodja prostovoljstva na Slovenski univerzitetni športni zvezi Ana Kregar.

CBDU bo svoje prostovoljce prvič uporabila na letošnjih Brazilskih univerzitetnih igrah, ki bodo potekale med 19. in 28. oktobrom v Goiasu, na njih pa bodo predstavniki 26 držav tekmovali v 20 različnih športih. Skupno bo na igrah sodelovalo več kot 7000 ljudi.

Facebook Twitter Google+ Pinterest