V Krasnojarsku odprli center za rekrutiranje prostovoljcev za ZUNI 2019
AVTOR: 29. zimska univerzijada v Krasnojarsku/Facebook

Dodatne informacije


V Krasnojarsku odprli center za rekrutiranje prostovoljcev za ZUNI 2019

V Krasnojarsku so odprli nov center za rekrutiranje prostovoljcev, v katerem bodo izbrali primerne pomočnike za 29. zimsko univerzijado (ZUNI), ki jo bo to rusko mesto gostilo leta 2019.

Organizacijski komite ZUNI 2019 bo v novem centru izbral 5.000 prijavljenih prostovoljcev, pri tem pa ga čaka težko delo, saj med prostovoljci vlada izjemno zanimanje za sodelovanje na tem velikem športnem dogodku, kar potrjuje dejstvo, da so prireditelji prejeli že več kot 14.000 prijav iz 50 držav.

Prireditelji so že začeli s prvo fazo izbire ustreznih prostovoljcev in se bodo do 20. decembra posvetili le kandidatom iz Krasnojarska, prihodnje leto pa bodo v drugi in tretji fazi izbirali še med ostalimi kandidati.

Vsi zainteresirani morajo najprej prestati spletni test, ki je dostopen na uradni strani tekmovanja in vsebuje preizkus znanja angleškega jezika ter splošno znanje o športu. Drugo fazo razgovora predstavlja intervju, pri čemer bodo prijavljeni kandidati iz tujine svoje intervjuje opravili prek spleta.

Generalni direktor centra za rekrutiranje prostovoljcev, Maksim Urazov, je o selekciji prostovoljcev povedal: »V našem centru bomo izbrali najboljše kandidate, ki bodo sodelovali tako na zimski univerzijadi kot tudi v sami pripravi nanjo. To bodo ljudje, ki bodo pokazali željo po učenju in komunikaciji, bodo sposobni opravljati različne naloge, predvsem pa bodo vsem gostom prinesli pozitivna čustva. Vabimo vse, ki imajo strast za športno gibanje, da se udeležijo našega prostovoljnega programa.«

29. zimska univerzijada bo potekala med 2. in 12. marcem 2019.

Facebook Twitter Google+ Pinterest