Rasim Čehić: pri prostovoljstvu sledim zgledu svojih domačih

Rasim Čehić: pri prostovoljstvu sledim zgledu svojih domačih

Na razpisu za novega sodelavca na področju prostovoljstva je Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) izbrala Rasima Čehića, ki je tako poleg Katje Feguš v letošnjem letu postal novi predstavnik SUSA za prostovoljstvo. Je študent Fakultete za upravo Univerze v Ljubljani, trenutno pa v okviru izmenjave študentov študira v Zagrebu. V letošnjem letu se bo udeležil tudi izobraževalnega foruma FISU v Kazanu.

Rasim Čehić se je v prostovoljstvo vpet že tri leta. V tem času je njegovo delo na področju prostovoljstva obsegalo delovanje v Študentski organizaciji Univerze v Ljubljani, dejavnosti v Študentskem svetu Fakultete za upravo in pri programu Erasmus+, tutorstvo za tuje študente, sodelovanje s Športno zvezo Univerze v Ljubljani, sodelovanje pri organizaciji športnih dogodkov, pomoč pri organizaciji turnirjev v dvoranskem nogometu, vodenje moštva Fakultete za upravo v futsalu, pomoč pri organizaciji športnih iger za Erasmus študente in drugo.

Zgled je našel doma

S prostovoljstvom se je Rasim Čehić srečal doma. Njegovi domači so darovali kri, pomagali so v zavetišču za živali: »Sam pač nisem ravno ljubitelj živali, vendar mi je bila všeč ideja, da pomagaš, ne pričakuješ ničesar v zameno. Na koncu, ko pa ti nekdo reče hvala, pa ti to res polepša dan. Zaradi takih stvari se je vredno odločiti za prostovoljstvo.«

Kazan: Upa, da se bo naučil novih načinov izvedbe dobrih zamisli

Izobraževalnega foruma FISU, ki bo letos potekal v Kazanu in ki se ga bo udeležil, se zelo veseli, saj meni, da mu mentorji lahko pomagajo pri izvedbi njegovih zamisli, povezanih s prostovoljstvom: »Potrebujem pomoč pri izvedbi uresničevanja svojih zamisli – gre za pomoč tujim študentom, pomoč na turnirjih v dvoranskem nogometu in podobno. Želim si, da bi mi pomagali razvijati ideje, ki jih že imam in ki bi jih nato sam razvijal dalje in tudi uresničil tu v Sloveniji.«

Lani je za prostovoljstvo na SUSA skrbela Ana Kregar

V lanskem letu je za prostovoljstvo na SUSA skrbela Ana Kregar.

Udeležila se je tudi usposabljanja na temo prostovoljstva, ki je potekalo v Kazanu v Rusiji. FISU je leta 2017 prvič organizirala izobraževalni forum na temo prostovoljstva, njegov namen pa je bil, da bi mladi prostovoljci z vsega sveta prispevali svoj del k mednarodnemu gibanju za prostovoljstvo, promovirali medkulturni dialog in mednarodno sodelovanje, od katerega bi imel korist mednarodni univerzitetni šport.

Ani se za njen trud in požrtvovalnost zahvaljujemo ter ji želimo veliko uspeha, ko stopa novim izzivom naproti.

Facebook Twitter Google+ Pinterest