SUSA bo predstavila delo svojih prostovoljcev

SUSA bo predstavila delo svojih prostovoljcev

Slovenska filantropija med 14. in 18. majem 2018 že tradicionalno pripravlja Nacionalni teden prostovoljstva. Osrednja prireditev se bo letos odvijala v Ljubljani, v četrtek, 17. maja 2018, med 13. in 17. uro, ko bo na Prešernovem trgu v Ljubljani potekal Veseli dan prostovoljstva, na katerem se bodo predstavile številne prostovoljne organizacije. Na prireditvi bo sodelovala tudi Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA).

SUSA bo dejavnosti prostovoljcev predstavila na stojnici. Na področju univerzitetnega športa ima prostovoljstvo pomembno vlogo, saj prostovoljci pomagajo pri organizaciji vseh vrst dogodkov. Številni posamezniki so pripravljeni delati za splošno korist in v dobro drugih brez pričakovanja materialnih koristi zase. Mimoidoči si bodo lahko ogledali nekatere dejavnosti, ki jih prostovoljci SUSA opravljajo, da bi zvišati kakovost univerzitetnega športa in življenja nasploh.

V letošnjem letu sta za prostovoljstvo v organizaciji zadolžena Rasim Čehić in Katja Feguš, ki sta oba že vrsto let dejavna na področju prostovoljstva. Katja je na Ptuju nedavno zaključila intenzivno usposabljanje za mentorje, koordinatorje in organizatorje prostovoljstva v okviru strokovne krepitve organizacij s potencialom v projektu Slovenska mreža prostovoljskih organizacij, Rasim pa se bo udeležil izobraževalnega foruma FISU.

V tednu, ki je posvečen prostovoljstvu, sicer po vsej Sloveniji potekajo prireditve, s katerimi organizatorji opozarjajo na pomen prostovoljstva in želijo slaviti posameznike, ki svoj čas in energijo posvečajo prostovoljstvu. Geslo letošnjega tedna prostovoljstva je »Prostovoljci kot vezivo družbe«.

Facebook Twitter Google+ Pinterest