Dan, namenjen spoznavanju različnih kultur

Dan, namenjen spoznavanju različnih kultur

Drugi dan Akademije vodij prostovoljstva FISU, ki se je udeležuje tudi predstavnik za prostovoljstvo Slovenske univerzitetne športne zveze (SUSA) Rasim Čehič, je v Kazanu v Rusiji potekala slovesna otvoritev, na kateri se je predsedniku Mednarodne univerzitetne športne zveze (FISU) Olegu Matytsinu pridružil tudi predsednik Republike Tatarstan Alexey Pesoshin.

Udeleženci so ta dan izkoristili za predstavitev držav, iz katerih so prišli, opisali so značilnosti in kulturo, ki je značilna za njihove narode, mnogi so s seboj prinesli tudi narodne noše.

Predsednik FISU je pohvalil lanskoletne diplomante akademije in poudaril, da so že pokazali svoje sposobnosti, tudi na PUNI 2017 v Tajpeju.

Poleg predsednika FISU so spregovorili tudi generalni sekretar FISU Eric Saintrond, mednarodno priznani strokovnjaki, ki delujejo v Svetovni protidopinški agenciji (WADA), Unescu in Mednarodnem olimpijskem komiteju, vsi člani izvršilnega odbora FISU, po videu je prisotne pozdravil tudi košarkarski zvezdnik NBA Yao Ming.  

Med udeleženci pa je zavladalo brezmejno navdušenje, ko so jim organizatorji razdelili vstopnice za ogled nogometne tekme na SP v nogometu 2018, ki prav zdaj poteka v Rusiji.

Facebook Twitter Google+ Pinterest