Postani prostovoljec in pomagaj pri izvedbi mednarodne triatlonske preizkušnje!

Dodatne informacije

Postani prostovoljec in pomagaj pri izvedbi mednarodne triatlonske preizkušnje!

Študenti prostovoljci lahko pomagate pri izvedbi triatlonske preizkušnje I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria, ki se bo odvijala 23. septembra 2018 v Sloveniji. Na to mednarodno tekmovanje, ki bo letos prvič potekalo na slovenskih tleh, se je doslej prijavilo že več kot 200 tekmovalcev iz Slovenije, kar po besedah organizatorjev kaže na to, da slovenski športniki z navdušenjem pričakujejo Ironman-ov izziv v Sloveniji, da se želijo izkazati in da so ponosni na svojo državo, dogajanje in lepote, ki jih bodo pokazali svetu.

Pri izvedbi tekmovanja bodo pomagali študenti prostovoljci. Tako so rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Dragan Marušič, generalni sekretar Univerzitetne športne zveze Primorske mag. Patrik Peroša in direktor tekmovanja I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria Jurica Barać podpisali tripartitno pogodbo, s katero so se zavezali, da bodo pomagali pri realizaciji triatlonske preizkušnje I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria.

Z rastjo športne industrije, pa tudi z vse večjo kompleksnostjo in prestižem, ki je prisoten v športu, se povečuje tudi potreba po usposobljenih in zagnanih prostovoljcih, ki postajajo nepogrešljiv del vseh velikih športnih dogodkov, od olimpijskih iger pa do drugih večjih prireditev.

Posamezniki, ki se odločijo za prostovoljstvo v športu, ob tem ne krepijo le svojih veščin in kompetenc s področja organizacije športnih dogodkov, pač pa spoznavajo tudi nove ljudi v športni skupnosti, učijo se delovne etike in vodstvenih sposobnosti ter na ta način pridobijo dragocene karierne izkušnje.

»Študentom omogočamo pridobivanje neprecenljivih izkušenj in spoznavanje delovanja projektov svetovnega merila. Ironman sovpada z mednarodnim dnevom univerzitetnega športa, saj 20. september v večini držav pomeni začetek novega študijskega leta. Prav na ta dan je leta 1924 potekalo prvo Študentsko svetovno prvenstvo,« pa je spomnil mag. Patrik Peroša,predsednik Slovenske univerzitetne športne zveze.

Na fotografiji: Jurica Barać - direktor prireditve, Rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Dragan Marušič in mag. Patrik Peroša, generalni sekretar UŠZP

Če se želite pridružiti prostovoljcem, se prijavite tukaj.

Facebook Twitter Google+ Pinterest