Mladi prostovoljci bodo sodelovali pri izvajanju "Mladinskih delavnic"

Mladi prostovoljci bodo sodelovali pri izvajanju "Mladinskih delavnic"

Društvo za preventivno delo vabi študente/ke ter vse mlade do 30 leta starosti, ki jih veseli delo z najstniki in bi bili pripravljeni eno šolsko leto nameniti prostovoljskemu delu, k izvajanju preventivnega projekta »Mladinske delavnice«.

Delavnice se bodo izvajale v 8-ih in 9-ih razredih osnovnih šol širom Slovenije (v Ljubljani, Medvodah, Trzinu, Ajdovščini, Kopru, Celju, Slovenski Bistrici, Ormožu ter na Ptuju). 

Namen delavnic je spodbujanje pozitivnega psihosocialnega razvoja mladostnikov, preprečevanje tveganih vedenj na področju drog in zasvojenosti, neodgovorne spolnosti ter medvrstniškega nasilja ter opremljanje mladostnikov s številnimi konstruktivnimi znanji in socialnimi veščinami, ki naj bi pripomogle k razvoju zdravega življenjskega sloga.

Pogoj za izvajanje delavnic je opravljeno začetno brezplačno usposabljanje, ki bo potekalo:

na Ptuju: 9. - 15. 10. 2018 in

v Ljubljani: 22. - 28. 10. 2018

Informativno srečanje, na katerem bo možno dobiti dodatne informacije o programu in načinu dela, bo potekalo: 11. 10. 2018 ob 14h in 17. 10. 2018 ob 14h v prostorih Društva za preventivno delo na Tržaški 2 v Ljubljani (stara Tobačna - 1. nadstropje).

Zainteresirane prostovoljce prosijo, da jih pred srečanjem kontaktirate na tel. št. 01/426 13 89 ali po e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Več o programu ter PRIJAVNICO najdete na spletni strani društva: WWW.DRUSTVO-DPD.SI

Prijave zbirajo do 16. 10. 2018!

Facebook Twitter Google+ Pinterest