Prostovoljstvo mladih za aktivno državljanstvo in učenje solidarnosti

Prostovoljstvo mladih za aktivno državljanstvo in učenje solidarnosti

Slovenska filantropija bo v četrtek, 29. novembra 2018, pripravila Forum o prostovoljstvu s temo solidarnost mladih. Na forumu bodo sodelovali mladi prostovoljci, izkušeni mentorji in predstavniki organizacij, ki uspešno razvijajo prostovoljske programe mladih, pa tudi govorci iz ključnih organizacij za razvoj mladinskega dela pri nas.

Prostovoljstvo mladih je izjemna priložnost za izkustveno učenje solidarnosti, pa tudi za njihovo aktivno državljanstvo v praksi. Izkušnje doma in v tujini kažejo, da prostovoljskega aktiviranja mladih ni modro prepuščati naključju, saj se sistemska podpora na tem področju močno obrestuje. Letošnji forum smo zato sklenili vsebinsko usmeriti v razmislek o tem, kako ustvariti spodbudno in podporno okolje za vključevanje mladih v prostovoljstvo in kako med mladimi aktivno širiti solidarnost.

Na srečanju bodo predstavljeni nekateri pomembni prostovoljski projekti, v delovnih skupinah pa bodo udeleženci skupaj razmišljali o smernicah za še uspešnejše vključevanje mladih v prostovoljstvo in širjenje vrednote solidarnosti med njimi.

Fotografija: prostovoljstvo.org

Facebook Twitter Google+ Pinterest