EUI: Prva zmaga Ljubljančank v košarki 3x3

Na prvi tekmi tekmovalk Univerze v Ljubljani v košarki 3x3, ki se je začela 16. julija ob 11.40, so ljubljanske študentke premagale svoje tekmice z izraelske univerze Ohalo Academic College z 22 : 1 in s tem prevzele prvo mesto v skupini C. V torek bodo njihove nasprotnice košarkarice Univerze v Zadru.

Več

EUI: Odbojkarice Univerze v Mariboru osvojile tretje mesto v skupini C

Študentke Univerze v Mariboru, ki v Coimbri tekmujejo v odbojki, so odigrale tretjo in hkrati zadnjo tekmo v skupinskem delu tekmovanja. Po porazu in zmagi v prejšnjih dneh so se na srečanju z Univerzo v Beogradu potegovale za drugo mesto v skupini C in s tem za uvrstitev med 8 najboljših moštev prvenstva.

Več

Vid Leskovar s srebrom v powerliftingu

Po slavju Katje Babič, ki je na Svetovnem univerzitetnem pokalu v powerliftingu 2018 v Plznu osvojila zlato medaljo, se je uspehu naših tekmovalcev na tem tekmovanju pridružil še Vid Leskovar z drugim mestom v kategoriji do 93 kg.

Več

EUI: Mariborčanke na poraz odgovorile z zmago

Odbojkarice univerze v Mariboru so na prvi tekmi v skupini C, ki je potekala 14. 7. 2018, izgubile proti turški univerzi Aydin iz Istanbula  s 3 : 0 (25 : 17, 25 : 14, 25 : 11). Po težkem prvem dnevu pa je mariborsko moštvo na drugem srečanju skupinskega dela iger zanesljivo premagalo napotnice z Univerze iz Innsbrucka s 3 : 0 (25:17, 25:16, 27:25) in si tako priborilo pomembno zmago in tri točke.

Več

SUP v odbojki na mivki 2018: Slovenski tekmovalci pridobili neprecenljive izkušnje

Po petih dneh športnih bojev na mivki in soncu se je zaključilo Svetovno univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki 2018, ki je v Münchnu potekalo od 9. do 13. julija 2018 in na katerem je svoje sposobnosti  preizkušalo 128 tekmovalcev iz 29 držav. Prvenstva sta se udeležila tudi slovenska tekmovalna para Matjaž Lobink/Matija Primec in Nika Hrovat/Nika Benedik Bevc, ki sta se za nastop na prvenstvu kvalificirala z zmago na Državnem univerzitetnem prvenstvu v odbojki na mivki 2017/18, ki je potekalo junija letos v Ljubljani.

Več

EUI: Tekmovalci iz Maribora že v Coimbri

Delegacija Univerze v Mariboru je že v četrtek, 12. julija 2018, prispela v Coimbro. kjer se zbirajo študenti športniki, ki se bodo pomerili v različnih športnih disciplinah. Evropske univerzitetne igre predstavljajo vrhunec študentskega športa na stari celini. saj se bo tega pomembnega dogodka udeležilo kar 3500 najboljših študentov in študentk iz celotne Evrope.

Več

Tekmovalci že prihajajo na prizorišče Evropskih univerzitetnih iger

Še dva dneva nas ločita od otvoritvene slovesnosti 4. evropskih univerzitetnih iger, ki bodo med 15. in 28. julijem potekale v portugalskem mestu Coimbra. To bo največja študentska športna prireditev v Evropi letos in hkratni največja športni dogodek na katerem se bodo istočasno pomerili športniki v več različnih športih na Portugalskem nasploh. Športniki iz različnih držav že prihajajo na prizorišče prireditve. Tako so v četrtek, 12. julija, v Coimbro že pripotovali tekmovalci Univerze v Mariboru, v soboto, 14. julija 2018, in nedeljo, 15. Junija 2018, pa se jim bodo pridružili študenti Univerze na Primorskem in Univerze v Ljubljani.

Več

FISU vabi na mednarodno usposabljanje za mlade novinarje

Mednarodna univerzitetna športna zveza (FISU) že od leta 2011 za mlade, ki bi želeli sodelovati v izobraževanju za mlade (športne) novinarje pripravlja »Program za mlade novinarje« (Young Reporters Programme), ki poteka ob robu univerzijad. V preteklosti se je program odvijal v času poletnih univerzijad, leta 2019 pa bodo mladi lahko prvič pridobivali nova znanja s področja novinarstva tudi v sklopu zimske univerzijade.

Več

Prostovoljci so nepogrešljivi pri izvedbi pomembnih športnih prireditev

Na sedežu Univerzitetne športne zveze Primorske (UŠZP) v Kopru je v ponedeljek, 9. julija 2018, Tjaša Arko s Slovenske filantropije na dveurnem predavanju predstavila novosti na področju prostovoljstva. Sporazum o sodelovanju med Slovensko univerzitetno športno zvezo (SUSA) in Slovensko filantropijo namreč omogoča članicam SUSA, da se lahko izobražujejo na področju prostovoljstva.

Več