ŠOS in SUSA se zavzemata za študentski šport

ŠOS in SUSA se zavzemata za študentski šport

V ponedeljek, 26. marca 2018, sta Slovenska univerzitetna športna zveza in Študentska organizacija Slovenije podaljšali sodelovanje na področju študentskega športa v Sloveniji tudi za leto 2018. Vodstvi obeh organizacij sta dosedanje sodelovanje ocenili za uspešno ter posebej izpostavili skupno uspešno zavzemanje za ustrezno umestitev študentskega športa v okviru novega Zakona o športu.

Sogovorniki so se strinjali, da SUSA študentom omogoča prostor za športno dejavnost, saj športna vzgoja ni več del obveznih učnih programov univerz ter drugih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih zavodov ter, da obe organizaciji čaka še veliko dela pri zagotavljanju trajnih pogojev za športno gibalno dejavnost študentov v vseh pojavnih oblikah.

Krovni dogovor o sodelovanju sta SUSA in ŠOS sklenili 8. junija 2016. Z letnimi aneksi organizaciji letno določata obseg sodelovanja pri izvedbi športnih programov za študente v Sloveniji na nacionalnem nivoju. Z letošnjim dodatkom k dogovoru se je SUSA zavezala organizirati dvajset državnih univerzitetnih prvenstev ter gostovanje slovenskih študentov na dvanajstih mednarodnih univerzitetnih tekmovanjih, ŠOS pa se je zavezal to programsko sestavo finančno podpreti.

Facebook Twitter Google+ Pinterest