Predsednik SUSA na obisku v Izraelu

Predsednik SUSA na obisku v Izraelu

Predsednik Slovenske univerzitetne športne zveze (SUSA) mag. Patrik Peroša se je na povabilo izraelske nacionalne univerzitetne športne organizacije (Academic Sport Association - ASA) nedavno mudil v Izraelu, kjer se je srečal s svojimi gostitelji ter sodeloval na sestanku s predstavniki univerze Ben Gurion iz Tel Aviva. Sogovorniki iz ASA so mu predstavili možnosti sodelovanja in povabili predstavnike SUSA, da se udeležijo njihovih večjih mednarodnih prireditev, kot so Prijateljske športne igre (Friendship Games) in Mednarodne športne igre (ASA International Games).

Mag. Patrik Peroša se je udeležil tudi Mednarodnega študentskega športnega prvenstva (ASA International Championship), ki je od 18. do 21. marca 2018 potekalo v mestu Eilat v Izraelu. Na prvenstvu je sodelovalo več kot 1500 študentov športnikov iz 26 izraelskih univerz, udeležili pa so se ga tudi študenti iz Grčije, Poljske, Belorusije in Cipra. Tekmovalci so se pomerili v 20 športih.

Vzporedno s prvenstvom je potekala tudi vodstvena konferenca, na kateri so se dotaknili različnih tem, med drugim organizacije univerzitetnega športa, v Izraelu in drugje po svetu, večji povezanosti med univerzitetnimi športnimi zvezami, univerzami in vladami, poseben poudarek pa so na konferenci posvetili tudi vprašanju enakopravnosti spolov. 

Izraelski gostitelji so povabili moštva slovenskih študentov športnikov, da se v prihodnje udeležijo mednarodnih tekmovanj v njihovi državi, s tem pa bi se tudi vzpostavilo sodelovanje med njimi.

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest