Proti diskriminaciji v športu

Proti diskriminaciji v športu

Ali so lezbijke, geji, transseksualci, biseksualci in interseksualci enakopravni na športnih igriščih? Ali pa so, nasprotno, deležni diskriminacije? Do kolikšne mere in kako jo občutijo?

Univerza v Kölnu začenja z vseevropsko raziskavo o športu in LGTBI-osebah (lezbijkah, gejih, biseksualnih, transspolnih in interspolnih osebah), s pomočjo katere bo mogoče presojati stopnjo marginalizacije teh skupin v športu.

Skupni cilj študije je razvijanje pedagoških pristopov in strategij, s katerimi bi se borili proti diskriminaciji na podlagi spolne usmerjenosti in preprečili nasilje v športu, ki bi temeljilo na spolni orientaciji in spolni identiteti posameznikov.

Študija se sofinancira z evropskimi sredstvi v okviru programa Erasmus+, pri izvedbi pa poleg Univerze v Kölnu sodelujejo še štirje evropski partnerji: Italijanska zveza za kulturo in šport (Italian Association for Culture and Sport – AICS), Dunajski inštitut za mednarodni dialog in kooperacijo (Vienna Institute for International Dialogue and Cooperation - VIDC), škotski klub, ki se zavzema za vodstvo, enakopravnost in aktivno participacijo ljudi z drugačno spolno usmerjenostjo v športu (LEAP in Sports Scotland) ter FRIGO Hungary z Madžarske.

Facebook Twitter Google+ Pinterest