OKS – ZŠZ o pomenu novega Zakona o športu za lokalna okolja

OKS – ZŠZ o pomenu novega Zakona o športu za lokalna okolja

V Portorožu je 5. In 6. aprila 2018 potekal posvet Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez (OKS-ZŠZ) o novem Zakonu o športu (ZŠpo-1), še posebej o vprašanjih, ki jih uvajanje zakona poraja v lokalnih okoljih. V razpravi je sodeloval tudi Bogdan Gabrovec, predsednik OKS-ZŠZ. Posveta so se udeležili predstavniki občinskih športnih zvez, nacionalnih zvez športa za vse in članic Odprtega foruma športa.

Sogovorniki so imeli na dnevnem redu tudi nekatera druga vprašanja in predloge. Zakon predvideva določene spremembe pri usposabljanju strokovnih delavcev v športu, del posveta je bil tako namenjen tudi programom usposabljanja na področju športne rekreacije in športa starejših. 

6. aprila sicer praznujemo mednarodni dan športa za razvoj in mir. Leta 2013 sta Generalna skupščina Združenih narodov in Mednarodni olimpijski komite izbrala ta dan, da bi na ta način lahko proslavili prispevek športa in fizične dejavnosti k izboljšanju človekovega razvoja, zdravega življenjskega sloga, izobraževanja in miru v svetu. Šport je zgodovinsko igral pomembno vlogo v vseh družbah, pa naj je šlo za tekmovalni šport, fizično aktivnost ali igro.

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest