Evropske univerzitetne igre 2024: Študenti z vse Evrope se bodo zbrali v Debrecenu in Miškolcu!

Evropske univerzitetne igre 2024: Študenti z vse Evrope se bodo zbrali v Debrecenu in Miškolcu!

Evropske univerzitetne igre (EUI) so največji večšportni dogodek za študente v Evropi, ki se odvija vsaki dve leti v različnih univerzitetnih mestih. Letos, med 12. in 24. julijem, bosta igre gostila Debrecen in Miškolec na Madžarskem, to bo že šesta izdaja tega prestižnega tekmovanja.

Slovenska odprava bo na EUI 2024 izjemno močna, saj bo štela kar 94 članov!

Naši talentirani športniki se bodo pomerili v osmih športnih disciplinah: futsal, odbojka, odbojka na mivki, košarka, košarka 3x3, namizni tenis, judo in taekwondo.

Poleg vrhunskih športnih tekmovanj bodo EUI 2024 osredotočene tudi na izobraževalne in družbene vidike univerzitetnega športa v Evropi. Organizatorji pripravljajo različne konference in delavnice na aktualne teme, kot so antidoping, inkluzivnost v športu in dvojna kariera športnikov.

Na EUI 2024 pričakujejo več kot 4500 športnikov iz vse Evrope, ki se bodo pomerili v 17 različnih športih. To bo nedvomno spektakularen dogodek, ki bo slavil športno dušo in mladostno energijo študentov.

Vsem slovenskim športnikom in športnicam, trenerjem in celotni ekipi želimo veliko uspeha in nepozabnih doživetij na EUI 2024!

Dodatne informacije:

Navijajmo za Slovenijo!

#EUI2024 #EUG #Šport #EUSA #Slovenija

Facebook Twitter Google+ Pinterest