EUP v badmintonu, 5. dan: Univerza v Ljubljani predzadnji dan do dveh bronov

EUP v badmintonu, 5. dan: Univerza v Ljubljani predzadnji dan do dveh bronov

Peti dan 11. Evropskega univerzitetnega prvenstva v badmintonu je prinesel veliko veselje domači ekipi Univerze v Ljubljani, ki je po zaslugi Kaje Stankovič in dvojca Andraž Krapež/Matevž Bajuk osvojila dve bronasti odličji, prvi na tem tekmovanju po letu 2004.

Prireditelji so danes izpeljali četrtfinalne in polfinalne dvoboje v petih kategorijah, v katerih je imela Univerza v Ljubljani skupaj pet predstavnikov.

Evropsko univerzitetno prvenstvo se bo končalo jutri, ko bodo na sporedu še finalni dvoboji v petih kategorijah in zaključna slovesnost.

Stankovičeva bronasta med posameznicami

Kaja Stankovič si je bron priborila v ženski posamični kategoriji. Nedeljski spored je začela s četrtfinalnim obračunom proti Norvežanki Elisi Wiborg z Univerze Oslo, ki ji ni pustila niti najmanjših možnosti in suvereno zmagala z 21:11 in 21:12, s tem pa si je priborila mesto v polfinalu in najmanj bronasto odličje.

Predstavnica ljubljanske univerze se je v polfinalu zoperstavila prvi nosilki in aktualni podprvakinji, Turkinji Neslihan Yigit z Univerze Uludag. Favorizirana Turkinja je bila premočna nasprotnica za Slovenko in jo prepričljivo premagala z 21:8 in 21:14, a je bila Stankovičeva kljub temu zelo zadovoljna z doseženim:

»Presenečena sem nad tretjim mestom. Medalja je bila sicer moja skrita želja, vendar pa sem pričakovala uvrstitev okoli četrtfinala. Imela sem ugoden žreb, saj bi se lahko že prej pomerila s katero izmed nosilk in končala nižje. Sem zelo zadovoljna z medaljo,« je po osvojitvi tretjega mesta pojasnila Kaja Stankovič in nekaj besed namenila še finalu: »Igrala sem proti zelo dobri nasprotnici, ki je bila pred leti na 35. mestu Svetovne badmintonske zveze in se udeležila tudi Olimpijskih iger. Nisem pričakovala zmage, moj cilj je bil, da žogico čim dlje obdržim v igri, kar mi je v drugem nizu tudi uspelo,« je pojasnila Stankovičeva.

Bajuk in Krapež do brona, francoski par ustavil Cerkovnika in Laznika

Ljubljanska univerza je bila uspešna tudi v konkurenci moških dvojic. Junaka sta bila Andraž Krapež in Matevž Bajuk, ki sta osvojila tretje mesto.

Krapež in Bajuk sta morala pošteno garati za četrtfinalno zmago proti Nemcema Alexandru Rooversu in Jonathanu Rathkeju z Univerze Duisburg-Essen, saj sta zmagala šele po treh nizih. Dvoboj sta bolje začela Nemca in uvodni niz dobila z 21:19. Slovenca sta v drugem prikazala povsem drugačno igro in svoja nasprotnika nadigrala z 21:10. Ekipi sta bili v zadnjem nizu zelo izenačeni, po ogorčenem boju pa sta Krapež in Bajuk zmagala s 26:24 in si priborila najmanj bron.

Dvojec Krapež/Bajuk je v polfinalu igral proti drugopostavljeni portugalski navezi Bruno Carvalho/Tomas Nero z Univerze v Lizboni. Portugalca sta v prvem nizu pokazala več in zmagala z 22:20. V drugem je sledil odgovor Slovencev, ki sta po dolgi borbi niz dobila s 30:28 in ostala v igri za napredovanje. V odločilnem nizu se je razmerje moči znova nagnilo na stran Portugalcev, ki sta slavila z 21:14 in se uvrstila v finale.

»Pred turnirjem nisva imela posebnih ciljev, saj sva komaj drugič igrala skupaj. Želela sva le čim višje, zato sva zelo zadovoljna z medaljo. V polfinalu so odločale malenkosti, prvi niz sta tesno dobila nasprotnika, drugega pa tesno midva. V tretjem nama je zmanjkalo malo moči, kar sta kakovostna nasprotnika tudi izkoristila. A sva več kot zadovoljna z doseženim,« sta povedala Krapež in Bajuk.

Drugi par Univerze v Ljubljani sta sestavljala Martin Cerkovnik in Žan Laznik, ki sta v četrtfinalu po dveh nizih izgubila proti Francozoma Jeanu Crepinu in Leu Crepin z Univerze Rouen (17:21, 20:22).

Roovers premočan za Laznika

Izmed domačih igralcev je prvi igral Žan Laznik, ki se je v četrtfinalu moške posamične kategorije pomeril z drugopostavljenim Nemcem Alexandrom Rooversom z Univerze Duisburg-Essen. Nemec je upravičil vlogo favorita in visoko zmagal z 21:6 in 21:9.

»Pričakoval sem, da bom dobil kakšno točko več, vendar je prišla do izraza razlika v kakovosti in izkušnjah. Ena izmed njegovih glavnih prednosti je hitrost, saj je bil sposoben vrniti praktično vsako žogico, ki je bila nad višino boka, s čimer sem se hitro znašel v obrambnem položaju. Bil je enostavno predober zame,« je po dvoboju priznal Laznik.

Magyarjeva in Stankovičeva izgubili proti Poljakinjama

Sabina Magyar in Kaja Stankovič sta neuspšno nastopili v četrtfinalu ženskih dvojic. Slovenki sta igrali proti poljski navezi Kornelia Marczak/Aneta Wojtkowska z Univerze Opole in izgubili po dveh nizih (14:21, 15:21).

Za več informacij in podrobnejše rezultate obiščite uradno stran tekmovanja, profil na omrežju Facebook in si oglejte fotografije na omrežju Instagram (eusabadmintonlj2017).

EUP V BADMINTONU, REZULTATI SLOVENSKIH IGRALCEV

Moški posamično

Četrtfinale: Žan Laznik (Univerza v Ljubljani) - Alexander Roovers (Univerza Duisburg-Essen/2) 0:2 (6:21, 9:21)

 

Ženske posamično

Četrtfinale: Kaja Stankovič (Univerza v Ljubljani) - Elisa Wiborg (Univerza Oslo) 2:0 (21:11, 21:12)

Polfinale: Kaja Stankovič (Univerza v Ljubljani) - Neslihan Yigit (Univerza Uludag/1) 0:2 (8:21, 14:21)

 

Moške dvojice

Četrtfinale: Matevž Bajuk/Andraž Krapež (Univerza v Ljubljani/4) - Alexander Roovers/Jonathan Rathke (Univerza Duisburg-Essen) 2:1 (19:21, 21:10, 26:24)

Četrtfinale: Martin Cerkovnik/Žan Laznik (Univerza v Ljubljani) - Jean Crepin/Leo Crepin (Univerza Rouen) 0:2 (17:21, 20:22)

Polfinale: Matevž Bajuk/Andraž Krapež (Univerza v Ljubljani/4) - Bruno Carvalho/Tomas Nero (Univerza v Lizboni/2) 1:2 (20:22, 30:28, 14:21)

 

Ženske dvojice

Četrtfinale: Kaja Stankovič/Sabina Magyar (Univerza v Ljubljani) - Kornelia Marczak/Aneta Wojtkowska (Univerza Opole) 0:2 (14:21, 15:21)

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Edini slovenski predstavnik v kickboksingu na EUP Oset

16.08.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

V Zagrebu je Evropska univerzitetna športna zveza (EUSA) organizirala kar tri evropska univerzitetna prvenstva (EUP) pod skupnim imenom EUP v borilnih športih. Slovenski Univerzi je zastopalo 12 športnikov. Urh Oset...

Beri več

Judoisti na EUP v Zagrebu najvišje do 7. mesta

13.08.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

Tudi judoisti so se zbrali v Zagrebu, kjer so tekmovali na evropskem univerzitetnem prvenstvu (EUP) v borilnih športih. Slovenski Univerzi je zastopalo 12 športnikov. Judoisti so bili trije: Tina Pestotnik...

Beri več

V Zagrebu na EUP 8 karateistov in karateistk

12.08.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

V Zagrebu je Evropska univerzitetna športna zveza (EUSA) organizirala kar tri evropska univerzitetna prvenstva (EUP) pod skupnim imenom EUP v borilnih športih. Slovenski Univerzi je zastopalo 12 športnikov. Najštevilčnejši so...

Beri več

Hvala in Stanonik na EUP v orientacijskem teku osma

05.08.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

V Olomucu na Češkem je bilo organizirano prvo evropsko univerzitetno prvenstvo (EUP) v orientaciji. Slovenijo oz. Univerzo v Ljubljani so zastopali trije študenti Fakultete za strojništvo. Petek Tušar, Simon Stanonik in Gregor Hvala...

Beri več

Ljubljančanke tik pod stopničkami, Primorci na 20. mestu

05.08.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

V Portu se je v organizaciji Evropske univerzitetne športne zveze (EUSA) uspešno končalo  4. evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki 3x3. Znova so bile v vrhu študentke Univerze v Ljubljani, ki...

Beri več

Ljubljančanke v polfinale, Primorci končali na 20. mestu

03.08.2019, Evropska univerzitetna prvenstva

V Portu so bile v prvih dveh tekmovalnih dneh 4. evropskega univerzitetnega prvenstva v košarki 3x3 odigrane tekme v predtekmovalnih skupinah in tekme v osmini finala. Zadnji dan tekmovanja pa...

Beri več