Para Vrhunc/Vrhunc in Jančar/Jerman najboljša na DUP v odbojki na mivki

Para Vrhunc/Vrhunc in Jančar/Jerman najboljša na DUP v odbojki na mivki

Na igriščih »ŠUS na mivki« na Vodnikovi cesti v Ljubljani je v četrtek, 18. maja, potekalo Državno univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki, ki je štelo kot kvalifikacije za udeležbo na letošnjem Evropskem univerzitetnem prvenstvu v Splitu.

V moški kategoriji sta zmagala Gašper Vrhunc (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za farmacijo) in Jernej Vrhunc (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za računalništvo in informatika), v ženski pa Tjaša Jančar in Anja Jerman (obe Univerza v Ljubljani/Fakulteta za šport).

Gašper in Jernej Vrhunc sta tekmovanje začela nekoliko slabše in na začetku izgubila proti Matiji Primcu (Univerza v Mariboru/Medicinska fakulteta) in Matjažu Lobniku (ALMA MATER EUROPAEA MARIBOR) z 18:21, nato pa stopnjevala igre in premagala Davida Šenico (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za strojništvo) in Tima Butkovca (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za šport) z 21:13, nato Jurija Žavbija (Univerza v Ljubljani/Ekonomska fakulteta) in Matevža Ledinka (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo) z 21:19, v polfinalu sta se Lobniku in Primcu oddolžila za poraz in ju premagala z 21:17, v velikem finalu pa sta z 2:1 v nizih (15:9, 8:15, 15:13) porazila še Jureta Kasnika (Univerza v Mariboru/Pedagoška fakulteta) in Vasjo Plesca (Univerza v Mariboru/Fakulteta za strojništvo).

»Tekmovanje se je za naju začelo slabo in kazalo je, da bova zgodaj izpadla, še posebej zato, ker smo do finala igrali na en dobljeni niz in se eni ali dveh napakah hitro znajdeš v slabem položaju. A na srečo sva se rešila in lahko sva zadovoljna z rezultatom. Pred evropskim univerzitetnim prvenstvom bova imela dodatne treninge, da se ustrezno pripraviva,« sta povedala zmagovalca.

Pri ženskah je bila udeležba bolj okrnjena, zato sta imeli Tjaša Jančar in Anja Jerman manj dela, ki pa sta ga opravili z odliko. Uvodoma sta premagali Nušo Polanec (ALMA MATER EUROPAEA) in Karmino Sužnik (Univerza v Mariboru/Fakulteta za naravoslovje in informatiko) z 21:11, nato Leno Marolt in Anjo Mitrovič (obe Univerza v Ljubljani/Ekonomska fakulteta) z 21:12, v finalu pa še Tino Bukovec (Univerza v Ljubljani/Filozofska fakulteta) in Špelo Bukovec (Univerza v Ljubljani/Medicinska fakulteta) s 16:14 in 15:13.

»Tokrat sva prvič igrali skupaj in nisva vedeli, kaj lahko pričakujeva. Pred tekmovanjem nisva imeli nobenih treningov, prvenstva pa sva se udeležili predvsem iz ljubezni do športa, morebitna uvrstitev na Evropsko univerzitetno prvenstvo je bilo sekundarnega pomena. A vseeno nama je uspelo,« sta bili veseli Jančarjeva in Jermanova.

Najboljši so bili nagrajeni z medaljami, ki jih je podelil Jan Sredenšek, član izvršnega odbora SUSA.

REZULTATI DUP V ODBOJKI NA MIVKI

Študentje

  1. mesto: Gašper Vrhunc (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za farmacijo) / Jernej Vrhunc (Univerza v Ljubljani /Fakulteta za računalništvo in informatiko)
  2. mesto: Jure Kasnik (Univerza v Mariboru/Pedagoška fakulteta) / Vasja Plesec (Univerza v Mariboru/Fakulteta za strojništvo)
  3. mesto: Gašper Plahutnik (Univerza v Ljubljani/Filozofska fakulteta) / Aleksander Dulai (Univerza v Ljubljani/Ekonomska fakulteta)

Študentke

  1. mesto: Tjaša Jančar (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za šport) / Anja Jerman (Univerza v Ljubljani/Fakulteta za šport)
  2. mesto: Tina Bukovec (Univerza v Ljubljani/Filozofska fakulteta) / Špela Bukovec (Univerza v Ljubljani/Medicinska fakulteta)
  3. mesto: Nuša Polanec (ALMA MATER EUROPAEA) / Karmina Sužnik (Univerza v Mariboru/Fakulteta za naravoslovje in informatiko)
Facebook Twitter Google+ Pinterest

Razpis državnega univerzitetnega prvenstva v wakeboardingu 2018/19

12.09.2019, Državna univerzitetna prvenstva

Slovenska univerzitetna športa zveza v sodelovanju z Wakepark Dooplek, ki je izvajalec tekmovanja, objavlja razpis za državno univerzitetno prvenstvo v wakeboardingu 2018/19. Tekmovanje bo v Zg. Dupleku, v soboto 28...

Beri več

FOTO/VIDEO: Oba odbojkarska naslova v Ljubljano, v futsalu najboljši Maribor

30.05.2019, Državna univerzitetna prvenstva

V četrtek, 30. 5. 2019 sta bili v Mariboru državni univerzitetni prvenstvi v odbojki in futsalu/dvoranskem nogometu. V Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja sta naslov prvakov in prvakinj v odbojki...

Beri več

FOTO/VIDEO: Klemenčeva in Obreza državna univerzitetna prvaka v triatlonu

27.05.2019, Državna univerzitetna prvenstva

V soboto, 25. 5. 2019 je bilo na MNZ plaži na Debelem Rtiču, v sklopu prireditve Športni svet, državno univerzitetno prvenstvo (DUP) v triatlonu. Udeleženci so tekmovali v disciplini sprint...

Beri več

VIDEO/FOTO: Dornik, Zdolšek in Knific univerzitetni prvaki v boksu!

20.05.2019, Državna univerzitetna prvenstva

V ponedeljek, 20. 5. 2019 je bilo na Študentskem kampusu organizirano Odprto prvenstvo Študentskega kampusa in državno univerzitetno prvenstvo v boksu. V ringu na prostem smo videli 8 borb, od...

Beri več

FOTO: Univerza v Ljubljani državni univerzitetni prvak v košarki!

20.05.2019, Državna univerzitetna prvenstva

V ponedeljek, 20. 5. 2019 je bilo v Hali Tivoli državno univerzitetno prvenstvo v košarki. Za naslov prvaka sta se pomerili ekipi Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem. Po...

Beri več

Razpis Pokala Zdrave zabave v veslanju v zmajevih čolnih 2019

18.05.2019, Državna univerzitetna prvenstva

V sklopu 26. študentskega teka na grad bo v torek, 28. 5. 2019 potekal Pokal Zdrave zabave v veslanju z zmajevimi čolni. Tekmovanje se bo pričelo ob 17:00. Start preizkušnje...

Beri več