EUP v rokometu: Primorke osvojile 10. mesto

EUP v rokometu: Primorke osvojile 10. mesto

V španskem mestu Antequera je med 1. in 9. julijem potekalo Evropsko univerzitetno prvenstvo v rokometu, na katerem je sodelovala ženska ekipa Univerze na Primorskem in zasedla 10. mesto.

Na prvenstvu je nastopilo 22 ekip iz 21 univerz, 12 v moški konkurenci in 10 v ženski konkurenci. Pri moških so si naslov priborili igralci Univerze Suceava iz Romunije, pri ženskah pa članice Univerze Köln iz Nemčije.

Primorsko žensko ekipo so sestavljale Valentina Panger, Klara Hrovatič, Lea Krajnc, Katja Sešel, Vita Kocet, Urška Ivanovič, Andrejka Leban, Janja Klančar in Dorina Kiralj.

Te so igrale v skupini A in izgubile vse tri dvoboje, premagale so jih Univerza Malaga (31:47), Univerza Ovidius iz Constante (32:44), Univerza Aveiro (27:47) in Univerza Akdeniz (26:52).

Rokometašice primorske unvierze so se na koncu borile za deveto mesto in morale priznati premoč turški ekipi Univerze Aksaray (32:47), tako da so osvojile deseto mesto.

Čeprav se Primorke niso borile za najvišja mesta, pa so vseeno pustile globok pečat. Ekipa je namreč prejela posebno nagrado za Fair Play, obenem pa je bila njihova igralka Lea Kranjc, študentka Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, s 64 goli najboljša strelka prvenstva (na spodnji sliki).

euc2017 1

Mihelič pohvalil borbenost svojih igralk

Trener primorske ekipe Matej Mihelič je po koncu tekmovanja povedal: »Najprej bi se rad zahvalil igralkam za pokazano borbenost. Prav tako bi se rad zahvalil vsem, ki so nam omogočili odhod v Španijo. Tukaj seveda v prvi vrsti imam v mislih Univerzo na Primorskem, ki ima posluh za univerzitetni šport ter Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem (ŠOUP) in Univerzitetno športno zvezo Primorske (UŠZP), ki podpirajo praktično vse športne aktivnosti študentov UP. V Španijo smo zaradi poškodb in Eurofesta, ki je potekal v istem terminu, odšli brez nekaj igralk, ki bi morale igrati ključne vloge. Na prvenstvu se je izkazalo, da študentje igrajo kakovosten rokomet. V prihodnje se bo delala v smeri oblikovanja tudi moške zasedbe, saj menim, da imamo precej kakovostne rokometaše na UP.«

KONČNA RAZVRSTITEV

Ženske

1. Univerza Köln

2. Univerza Aveiro

3. Univerza Nijmegen

...

10. Univerza na Primorskem

 

Moški

1. Univerza Suceava

2. Univerza Duisburg-Essen

3. Univerza Montpellier

Facebook Twitter Google+ Pinterest

EUP v košarki, 3. dan: primorski košarkarji brez možnosti proti domačinom

20.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Moška košarkarska ekipa Univerze na Primorskem je na Evropskem univerzitetnem prvenstvu v Miškolcu izgubila tudi tretjo tekmo skupinskega dela, potem ko jo je z 92:68 premagala domača Univerza v Miškolcu.

Beri več

EUP v košarki, 2. dan: Univerza v Münstru šele v zaključnih minutah zlomila odpo…

19.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Košarkarji Univerze na Primorskem so na drugi tekmi Evropskega univerzitetnega prvenstva v Miškolcu morali priznati premoč Univerzi v Münstru, ki je bila boljša z 79:69.

Beri več

EUP v košarki, 1. dan: Primorci stik s Poljaki držali le v prvem polčasu

18.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Pester tekmovalni spored Evropske univerzitetne športne zveze (EUSA) se je iz Kopra, kjer je v preteklem tednu potekal Evropski univerzitetni pokal v vaterpolu, že preselil v madžarsko mesto Miškolc, kjer...

Beri več

EUP v vaterpolu, 5. dan Univerza na Primorskem po zmagi nad Lyonom osvojila drug…

15.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

V Kopru se je danes zaključil Evropski univerzitetni pokal v vaterpolu. Domača predstavnica Univerza na Primorskem je zadnji dan igrala pomemben obračun z Univerzo v Lyonu in si z zmago...

Beri več

EUP v vaterpolu, 4. dan: primorski vaterpolisti na derbiju vodilnih morali prizn…

14.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Četrti dan Evropskega univerzitetnega pokala v vaterpolu je bil na sporedu derbi neporaženih ekip Univerze na Primorskem in Univerze v Splitu. Tekma se je končala z zmago Splita z 10:8...

Beri več

EUP v vaterpolu, 3. dan: Univerza na Primorskem uspešno prestala preizkušnjo pre…

13.07.2017, Evropska univerzitetna prvenstva

Vaterpolisti Univerze na Primorskem so tretji dan domačega Evropskega univerzitetnega pokala v Kopru še tretjič razveselili svoje navijače, potem ko so z 10:6 premagali Univerzo za tehnologijo in ekonomijo v...

Beri več