Za prostovoljstvo je pomembno le veliko srce
  • Galerija slik
  • Za prostovoljstvo je pomembno le veliko srce

    Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) se je letos udeležila prireditve Veseli dan prostovoljstva, ki jo je 17. maja na Prešernovem trgu v Ljubljani organizirala Slovenska filantropija. Prostovoljstvo je za športno organizacijo, kakšna je SUSA zelo pomembno, saj prostovoljci nemalokrat pomagajo pri organizaciji športnih dogodkov tako doma kot tudi na največjih mednarodnih športnih prireditvah.

    Veseli dan prostovoljstva se je na Prešernovem trgu odvijal pod geslom »Vse generacije, vse barve, vsa znanja. Z ljubeznijo«. Na prireditvi je sodelovala paleta različnih prostovoljnih organizacij, ki delujejo na različnih področjih. Tako so se predstavile mladinske in humanitarne organizacije, organizacije za pomoč starejšim, za pomoč stigmatiziranim skupinam, združenja, ki med seboj povezujejo različne generacije, takšna, ki delujejo globalno na področju razvojnega sodelovanja. Sodelovale so organizacije, ki delujejo na področju zdravja, športa, skrbi za živali, trajnostnega razvoja. Na Prešernovem trgu so potekale delavnice, animacije in ulične igre. Veseli dan prostovoljstva je bil osrednji dogodek Nacionalnega tedna prostovoljstva, na prireditvi pa so želeli počastiti vse tiste posameznike, ki žrtvujejo svoj čas in energijo za dobro skupnosti, pri tem pa ne pričakujejo plačila za svoj trud.

    SUSA je na Prešernovem trgu stojnico delila s predstavniki Evropske univerzitetne športne zveze (EUSA). Obiskovalci in mimoidoči so si lahko ogledali dejavnosti, ki jih prostovoljci izvajajo, lahko so prelistali revijo Zdrava zabava, ki jo vsako leto izdaja SUSA, vpisovali pa so se lahko tudi na seznam bodočih prostovoljcev SUSA, predstavniki EUSA pa so zanje pripravili zanimiva darilca. V letu 2018 je na sporedu kar 34 Svetovnih univerzitetnih prvenstev in tudi Evropske univerzitetne igre v Coimbri. Vsi ti veliki dogodki bodo mogoči samo ob pomoči prostovoljcev, ki bodo s svojo nesebično pomočjo pomagali organizatorjem.

    Facebook Twitter Google+ Pinterest