Akademija vodij prostovoljstva FISU je odprla svoja vrata
 • Galerija slik
 • Akademija vodij prostovoljstva FISU je odprla svoja vrata

  V Kazanu v Rusiji se začenja že druga FISU akademija vodij prostovoljstva, na kateri sodeluje več kot 110 udeležencev iz 92 držav, med drugimi tudi Rasim Čehič, predstavnik prostovoljcev, ki delujejo v okviru Slovenske univerzitetne športne zveze (SUSA).

  Pred udeleženci je napornih 10 dni izobraževanj, predavanj, diskusij in spoznavanja drugih kultur, saj urnik predvideva dejavnosti od 6.30 zjutraj pa do 10. ure zvečer. Prvi dan poteka v znamenju spoznavanja Mednarodne univerzitetne športne zveze (FISU) ter predavanj o delovanju medijev v športu.

  Akademija je izobraževalni forum, ki služi kot ključni del mednarodnega športnega in prostovoljskega gibanja. Udeleženci sodelujejo v intenzivnem programu usposabljanja, ki obsega predavanja, okrogle mize in možnost spoznavanja novih ljudi ter ustvarjanja prihodnje poslovne mreže. Program predvideva tudi ogled cele vrste vrhunskih športnih objektov, ki so služili na poletni univerzijadi leta 2013, svetovnih prvenstvih v plavanju ter množici svetovnih pokalov v različnih športnih disciplinah.

  Ker v Rusiji prav zdaj poteka Svetovno prvenstvo v nogometu 2018, imajo udeleženci letošnjega izobraževalnega foruma tudi priložnost spoznavanja zakulisja organizacije tako velikega športnega dogodka.

  FISU akademija vodij prostovoljstva je usmerjena v razvoj nove generacije vodij in prostovoljcev, predavanja in razprave vodijo vodilni izvedenci s področja športa.

  Udeleženci pa niso izpostavljeni le praktičnim, izobraževalnim in kulturnim izkušnjam, pač pa se bodo najboljši med njimi lahko potegovali za elitna pripravništva in štipendije.

  Foto: Rasim Čehič

  Facebook Twitter Google+ Pinterest