Rasim Čehič postal FISU ambasador za leto 2018/19
 • Galerija slik
 • Rasim Čehič postal FISU ambasador za leto 2018/19

  Akademija vodij prostovoljstva FISU, ki je potekala v Kazanu, je po osmih dneh natrpanega urnika za svoje delegate z zaključno slovesnostjo zaprla svoja vrata. 118 mladih udeležencev s celega sveta, med njimi tudi Rasim Čehič iz Slovenije, pa je dobilo naziv študentski ambasadorji FISU 2018/19.

  Udeleženci izobraževalnega foruma so na formalni ceremoniji v mestni hiši v Kazanu prejeli certifikate, ki jim jih je osebno podelil predsednik FISU Oleg Matytsin.

  Na novo imenovani ambasadorji bodo pomenili pomembno povezavo med Mednarodno univerzitetno športno zvezo (FISU) in splošno študentsko skupnostjo, pomagali bodo tako FISU kot svojim nacionalnim univerzitetnim športnim asociacijam. Ena izmed njihovih nalog bo tudi promocija študentskega športa.

  FISU akademije vodij prostovoljstva se je udeležil tudi Rasim Čehič, ki je v letošnjem letu na SUSA zadolžen za prostovoljstvo: »Najprej bi se rad zahvalil SUSA, da me je izbrala za sodelovanje na izobraževalnem forumu FISU v Kazanu,« je dejal Rasim Čehič. »Upam, da bom lahko vse znanje, ki sem ga pridobil, uporabil za večjo prepoznavnost študentskega športa v Sloveniji ter promocijo dela, ki ga opravljata SUSA in FISU. Želim si tudi, da bi se slovenski študenti v čim večjem številu udeležili univerzijad in različnih študentskih športnih tekmovanj, ki potekajo po celem svetu. Zelo sem ponosen, da sem FISU ambasador v Sloveniji 2018/19 in iskreno se bom potrudil po najboljših močeh izpolnjevati naloge ambasadorja.«

  Facebook Twitter Google+ Pinterest