SUP v skvošu: Lovorike Britancem, Nina Kustec osvojila 20. in Mark Hafner 41. mesto

Dodatne informacije

 • Galerija slik

 • SUP v skvošu: Lovorike Britancem, Nina Kustec osvojila 20. in Mark Hafner 41. mesto

  Po štirih dneh bojev na igriščih skvoša Univerze  v Birminghamu sta slovenska tekmovalca Nina Kustec (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za matematiko in fiziko, Squash klub Škofja Loka) in Mark Hafner (Univerza v  Ljubljani, Strojna fakulteta, Squash klub Škofja Loka)zaključila svoje nastope na Svetovnem univerzitetnem prvenstvu v skvošu 2018, ki poteka v Birminghamu v Veliki Britaniji od 6. do 12. septembra 2018 in ki se ga je v posamični kategoriji udeležilo 58 tekmovalcev in 28 tekmovalk iz 19 držav. Nina Kustec je na tekmovanju osvojila 20., Mark Hafner pa 41. mesto. 

  Marka Hafnerja je na prvi tekmi ugnal Avstralec Nicholas Calvert z rezultatom 3:0 (11:6, 11:6, 11:3). V prvem setu se je Hafner nekoliko lovil, drugi set je bil na začetku veliko bolj enakovreden, vendar se je Avstralec z malo sreče uspel izvleči in zmagati. V zadnjem setu je bilo občutiti veliko več razlike med obema, Calvert je samozavestno nastopil in tekmo zaključil z zmago.

  Nino Kustec je na prvem dvoboju v treh setih s 3:0 (11:4, 11:3, 11:2) premagala Kanadčanka Chloe Chemtob. »Na igrišču se do konca tekme nisem mogla sprostiti. Če bi igrala nekoliko bolj sproščeno, bi lahko dobila tudi kakšno točko več,« je povedala po tekmi povedala.

  Nadaljnje dvoboje na prvenstvu sta slovenska  tekmovalca igrala v t.i. »razigravanju«. Marka Hafnerja, ki se je potegoval za uvrstitev od 33. do 66. mesta, je premagal Finec Tatu Knuutila, Hafner je brez boja dobil tekmo proti Kitajcu Xiaodongu He, v 22 minutah premagal Jonathana Mwegamira iz Ugande in zadnjo tekmo izgubil proti Avstrijcu Paulu Mairingerju.

  »Za mano je zanimivo prvenstvo s številčno udeležbo. Veseli me, da sem imel možnost igrati z igralci z vsega sveta. Čeprav s samo igro predvsem na zadnji tekmi, nisem povsem zadovoljen, mislim, da bi pri danem žrebu težko posegel po višjih mestih. Z samo izkušnjo in vzdušjem pa sem izredno zadovoljen,« je po koncu tekmovanj povedal enaidvajetletni študent strojništva.

  Nina Kustec je v 8 minutah premagala Kitajko Yating Xiao, izgubila pa proti Sum Yin Li iz Hongkonga in proti Švicarki Mileni Penkov. 

  Enaindvajsetletna Škofjeločanka je povedala, da je ves teden zelo uživala: "Tekme so bile dobre, nasprotnice kvalitetne. Vesela sem, da sem na tak način začela letošnjo sezono,"

  Na otvoritveni slovesnosti je slovenski sodnik Marko Podgoršek zaprisegel v imenu vseh sodnikov, v imenu športnikov pa je to storila britanska igralka in kasnejša zmagovalka Lily Taylor.

  Britanci so izkoristili prednost domačega terena in na tekmovanju na koncu dosegli kar dvojno krono, saj je v finalu v moški kategoriji zmagal njihov reprezentant Josh Masters, v ženski kategoriji pa je bila prav tako najboljša Britanka Lily Taylor.

  Osnovni podatki o tekmovanju:

  Ime tekmovanja: Svetovno univerzitetno prvenstvo v skvošu 2018

  Datum izvedbe tekmovanja: 6. do 9. september 2018

  Kraj izvedbe tekmovanja: Birmingham, Velika Britanija

  Tekmovanje FISU

  Rezultati:

  Nina Kustec (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za matematiko in fiziko, Squash klub Škofja Loka): 20. mesto

  Mark Hafner (Univerza v  Ljubljani, Strojna fakulteta, Squash klub Škofja Loka): 41. mesto

  Udeležbo na SUP v skvošu 2018 podpirajo: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, Assistance Coris, STA potovanja.

  Foto: Zvijezdan Mikić, Nina Kustec

   

  Facebook Twitter Google+ Pinterest